Gündem ALES/2 saat kaçta? ÖSYM'den önemli bir uyarı geldi!

ALES/2 saat kaçta? ÖSYM'den önemli bir uyarı geldi!

28.09.2018 - 09:29 | Son Güncellenme:

ALES/2 için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yarın düzenlenecek olan ALES/2 sınavının giriş yerleri de belli oldu. ÖSYM AİS üzerinden ALES sınav giriş belgeleri kolayca sorgulanabiliyor. ÖSYM'de önemli uyarı da yapıldı.

ALES/2 saat kaçta ÖSYMden önemli bir uyarı geldi

30 Eylül 2018 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2018-ALES/2) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

Haberin Devamı

ALES SAAT KAÇTA?

30 Eylül Pazar günü yapılacak olan sınav saat 10.15'te başlayacak. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Kimlik ve Güvenlik Kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz bina kapısında hazır bulunmalısınız.

Sınava gelirken yanınızda bulundurmanız gerekenler:

*Sınav giriş belgesi
*Geçerli kimlik belgesi

(T.C. Nüfus Cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport, Kuzey Kıbrıs Türk, Cumhuriyeti Kimlik kartı, Mavi Pembe kart)

SINAV GİRİŞ YERLERİNİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ALES/3 NE ZAMAN YAPILACAK?

2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi) 18 Kasım 2018 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece Sonbahar Dönemi Sınavı) uygulanacak. ALES/3 başvuruları sona erdi. Ücret ödeme için 28 Eylül son gün.

Haberin Devamı

ALES/3 (SONBAHAR) GEÇ BAŞVURU GÜNÜ VE SINAV ÜCRETİ: 10 Ekim 2018, 150,00 TL (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)