Ege Aliağa’ya yanık ünitesi istiyoruz

Aliağa’ya yanık ünitesi istiyoruz

27.01.2018 - 01:02 | Son Güncellenme:

Türk Metal Sendikası Aliağa Temsilciliği, Aliağa Devlet Hastanesi’nde yanık ünitesi oluşturulması için bir imza kampanyası başlattı.

Aliağa’ya yanık  ünitesi istiyoruz

Türk Metal Sendikası Aliağa Temsilciliği, Aliağa Devlet Hastanesi’nde yanık ünitesi oluşturulması için bir imza kampanyası başlattı. Türk Metal Sendikası Aliağa Bölge Sorumlusu Ali Ekber Tali’nin sosyal medya üzerinden başlattığı, Aliağa’da yanık ünitesinin oluşturulmasına ilişkin kampanyada Türkiye’nin en büyük sanayi merkezlerinden birisi olan ilçede yüksek tehlikeli iş sınıfında 20 binin üzerinde metal işçisi çalıştığı ve böylesine riskli bir bölgede yanık ünitesinin olmadığı belirtildi. Tali, kampanyanın yaklaşık 6 ay önce başlatılmasına karşın henüz bir gelişme sağlanmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

‘Diken üstündeyiz’

Tali, “Bölgemiz demir çelik üretiminin yoğun olduğu bölge. 1700 derecede demiri eritiyoruz. Sıvı çelik işinde bazen aksilikler oluyor ve ocak püskürüyor. İlk müdahale Aliağa Devlet Hastanesi’nde yapılıyor ama orada yanık servisi yok. Yaralı İzmir’e sevk ediliyor. Yatak kapasitesi dolu olunca Ankara GATA’ya gönderdiğimiz yaralımız bile oldu. Yanık tedavisinde en ufak bir hata ölümcül sonuçlara yol açabilir. Çalışanlar diken üstünde” dedi.