Siyaset Almanya, AB ülkelerinin iradelerini hiçe sayıyor

Almanya, AB ülkelerinin iradelerini hiçe sayıyor

20.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’daki Yüksek Hızlı Tren İstasyonu ve Lojistik Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, Merkel’i eleştirdi: “Ne diyor sayın Merkel, biz artık hükümetle değil, hayır verenlerle ortaklık yapacağız. Bunu söylerken Türkiye’nin içişlerine karıştığının farkında değil. Merkel, diğer Avrupa ülkelerinin irade ve egemenlik haklarını hiçe sayıyor”

Almanya,  AB ülkelerinin iradelerini hiçe sayıyor

Başbakan Binali Yıldırım Konya’daki Yüksek Hızlı Tren İstasyonu ve Lojistik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Yaptığı konuşmada Almanya Başbakanı Merkel ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Yıldırım özetle şunları söyledi:
“Bu muhalefet cephesi işler istediği gibi gitmiyor, bir adalet yürüyüşü yapayım, dedi. İyi güzel de, adalet yürüyüşü yaparken, sağ kolunda PKK bölücülerini destekleyen partinin temsilcileri, sol kolunda 15 Temmuz alçak FETÖ darbecilerinin temsilcileri kol kola yürüdüler. Bu yürüyüş adalet yürüyüşü değil, bir gaflet yürüyüşü olmuştur. Eğer yürümek istiyorsan, milletle beraber yürüyeceksin.
Milletin yürüdüğü istikamette yürüyeceksin. Terör örgütleriyle, FETÖ’cülerle adaleti bulamazsın. Milletin sevgisini kazanamazsın. Ey Kılıçdaroğlu, bırak bu şikayet etmeleri, bırak bu bölücülerle, FETÖ’cülerle iş tutmayı, eğer bir fikrin varsa, bu ülkenin geleceği için söyleyecek sözün varsa gel, bunu söyle, hangi projeleri Konya için düşünüyorsun bunu anlat. Türkiye’nin gelecek heyecanını, gençlerin gelecek hedeflerine yönelik bir şey söyle. 15 Temmuz’da Konya bir destan yazdı. O gece siz meydanlardaydınız, biz meydanlardaydık, ama Kılıçdaroğlu’nun nerede olduğunu tüm alem biliyor.”
Merkel’e eleştiri
Başbakan Yıldırım, Almanya’da seçimlerin yapılacağını ve bunun için Türkiye’nin malzeme yapılmaya çalışıldığına dikkat çekerek Almanya Başbakanı Merkel’i eleştirdi: “Almanya, bugünlerde seçime hazırlanıyor ya. İşi gücü Türkiye. Yatıyorlar, kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmazsa işleri rast gitmiyor. Şimdi Almanya, Türkiye hakkında ne diyor; efendim Türkiye bizim egemenlik hakkımıza müdahale ediyor.
Neymiş efendim Cumhurbaşkanımız, Almanya’daki seçimlerle ilgili oradaki vatandaşlarımıza tavsiyelerde bulunuyor. Peki kardeşim adama sormazlar mı, PKKlıları, FETÖcüleri bağrınıza basarsanız, Türkiye’nin düşmanlarına kucak açarsanız, aferin mi diyecek Türkiye. Türkiye’ye laf söylerken, kendi söylediğiniz lafların nereye gideceğini de hesap edeceksiniz. Ne diyor dışişleri bakanı, ne diyor sayın Merkel, biz şimdi artık, hükümetle değil, Ak Parti ile değil, referandumda yüzde 51.6 alan sonuçla değil, hayır verenlerle ilgileneceğiz, onlarla ortaklık yapacağız. Bunu söylerken bu lafın nereye gittiğinin farkında değil.
Türkiye’nin içişlerine karıştığının farkında değil. Biz laf edince efendim niye böyle oluyor. Almanya Başbakanı, diğer Avrupa ülkelerinin irade ve egemenlik haklarını hiçe sayıyor. Diyor ki; ey Avrupa Birliği, Türkiye Gümrük Birliği’ni genişletmesin, buna izin vermeyin. Ey Almanya, sen 27 birlik ülkesine talimat mı veriyorsun? Bu birliğin patronu sen misin? Patronusun da biz mi bilmiyoruz? Açıklayın, bu birlikte benim dediğim olur, benim istemediğim hiçbir şey olmaz diye açıklayın da Avrupa Birliği’nin ne olduğunu herkes de bilsin. Bu konuda iki ülkenin tarihsel dostluğuna ve birlikteliğine zarar verecek hal ve hareketlerden artık vazgeçin.”
Türk seçmene çağrı
Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin bugün bölgede küresel ölçekte çok önemli görevler üstlendiğini ifade ederek, “Avrupa’nın güvenliği Türkiye’den geçiyor. Türkiye bölgedeki istikrarsızlığa ve göç akımlarına karşı gereken her türlü tedbiri alıyor. Herkes şunu bilsin, Türkiye’ye kimse parmak sallayamaz, ancak Türkiye’yi parmakla gösterebilir. Türkiye, AB konusunda üstüne düşeni yaparken, aynı özeni AB’den görmedi maalesef. Buradan dostlarımıza tavsiyem var. Türkiye büyük ve güçlü ülkedir. Lütfen, Türkiye’yi iç siyasetinize, seçimlerinize, malzeme yapmayın. Bir aylık süre için uzun yıllara dayanan dostluk bağlarını zedelemeyin” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’da yaşayan Türk seçmenlere de tavsiyede bulunarak, “Almanya’da yaşayan ve bu seçimlerde oy kullanacak soydaşlarımızın, kardeşlerimizin bu hususu dikkate alması Türkiye- Almanya dostluğunu göz önüne alarak karar vermesini temenni ediyorum’’ diye konuştu.

Başbakan Yıldırım nikah şahidi oldu

Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, Konya Milletvekili Babaoğlu’nun oğlu Muhittin Babaoğlu’nun nikah törenine katıldı. Muhittin ve Gözde çiftinin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek kıydı. Çiftin nikah şahitliğini ise Başbakan Yıldırım ve törene katılan bakanlar yaptı. Başbakan Yıldırım, nikahın kıyılmasının ardından genç çifti tebrik etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Basına kapalı gerçekleştirilen düğün törenine, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile bazı milletvekilleri de iştirak etti. l AA

‘İstanbul güvenli ise Londra da güvenli olur’

Terörün sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada olduğunu belirten Yıldırım, “Bu terörün üstesinden geleceğiz, terör adeta bir mikrop gibi dünyanın başına bela oluyor. Son 2 yılda sadece Avrupa’da 20’den fazla terör olayı meydana geldi. Bu konuda Türkiye yıllardan beri bütün dünyaya bir çağrıda bulunuyor, terörün iyisi kötüsü olmaz, onun için gelin bir olalım, beraber olalım, teröre karşı birlikte mücadele edelim. Biz böyle derken, maalesef kulaklarını kapadılar. Ama artık şu anlaşıldı, terör her yerde olur. İstanbul, Konya ne kadar güvenli ise Londra ancak o kadar güvenlidir” diye konuştu.