Siyaset Almanya terörist sığınağı olmuş

Almanya terörist sığınağı olmuş

04.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmesi engellenen Bozdağ, kararı “skandal” olarak yorumladı, “Bu karar belediyeyi aşar” dedi. Bozdağ, “Türkiye’nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur” ifadesini kullandı

Almanya terörist sığınağı olmuş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’daki programının engellenmesini, dün Malatya’da katıldığı sempozyumda sert ifadelerle eleştirdi. Kararı skandal olarak değerlendiren Bozdağ, “PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye’nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur. Darbeyi yapanlar, Türkiye’nin aleyhine suç işleyen herkes oraya kaçıyor” dedi.
Bozdağ, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen “Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu”nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
‘Faşist bir uygulama’
“Ben soruyorum, o salon yetmiyordu da pazartesi gününden beri neden gereken uyarıları yapmadınız? Otopark sorunu vardı da neden bir gün önce polisle beraber ortak bir tutanağa imza attınız? Çok net şekilde görülüyor ki bu belediyeyi de aşan bir karardır, skandal bir karardır, diplomatik nezakete aykırı bir karardır. Her daim ‘Demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, hukukun üstünlüğü’ diyen, kendisi dışındaki herkesi demokrasi özürlü, insan haklarına hakkıyla riayet etmeyen olarak suçlayan Almanya ve Almanya yetkilileri, Türk toplumunun İnsan Hakları Sözleşmesi’nin evrensel hukukun temel ilkesi olan toplanma hakkını ihlal etmiştir. İnsan haklarının hukuk devletinin en önemli unsurlarından birisi ifade hürriyetidir. İfade hürriyeti engellendi. Hani siz demokrattınız. Hani siz insan hakları dediğiniz zaman onu başınızın üstünde taşıyordunuz.”
Bozdağ şöyle devam etti:
“PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur. Darbeyi yapanlar, suç işleyen herkes oraya kaçıyor. Bu skandal uygulama tam anlamıyla faşist bir uygulamadır. Biz Berlin duvarı yıkılalı çok oldu diyorduk. Ama görüyoruz ki Almanya’da hala bazı zihinlerde ideolojik Berlin duvarları var, yenileri de inşa ediliyor.”
Almanya’da demokrasiye, ifade, inanç hürriyetine sonuna kadar inanan, ırkçılığa, ayırımcılığa “hayır” diyen, İslamofobi’ye karşı çıkan aklı selim büyük bir kesimin, olduğuna yürekten inandığını belirten Bozdağ, şöyle deaam etti:
‘Eski hastalıkları’
“Türkiye’nin Adalet Bakanı’nın ifade hakkı yok mu? Teröristlerin ifade hakkı var, onun hürriyeti var, onlara ifade hakkı verilmediği zaman bütün insan haklarına ilişkin örgütler, uluslararası raportörler açıklama yapıyor. Peki şimdi var mı konuşan, yok. O zaman mesele ne? İfade hürriyeti değil demek ki. Başka şeyler var bunun arkasında ama her ne olursa olsun Türkiye yoluna devam edecektir. Türkiye’de herhangi biri tutuklandığı zaman ‘yargı bağımsız değil, yargı siyasi karar veriyor yargı hükümetin emrinde’ diye açıklama yapıyorlar. Almanya’da ‘katiller geziyor, teröristler geziyor, darbeciler geziyor, bunları bize iade edin, bakın suçları da sabit’ dediğimiz zaman ‘bizde yargı bağımsız’ Türkiye’ye gelince ‘yargı bağımsız değil.’ Kusura bakmayın Türk yargısı Alman yargısından daha bağımsız, daha tarafsız. Nasıl bir demokrasi bu? Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın konuşmasını engelliyorlar ama bir teröristin konuşmasına engel koymuyorlar, bunun adına demokrasi, ifade hürriyeti diyorlar. Türkiye’nin Almanya’dan alacağı demokrasi dersi yoktur. Dönüp tarihlerine baksınlar. Eski hastalıkların hortladığını görüyoruz. Eğer o hastalıkları tedavi etmezlerse, korkarım ki bugün Türkiye’nin Adalet Bakanı’nı Almanya’da konuşturmayanlar, kendi topraklarında kendileri de konuşamayacak.
Zeybekci’ye yeni engel
Öte yandan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya’nın Frechen kentinde katılacağı toplantı da iptal edildi.
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Zeybekci’nin Köln yakınlarındaki Frechen kentinde bulunan “Golden Palast” adlı salonda konuşma yapacağı duyurulmuştu. Alman basınına yansıyan haberlere göre, toplantı bu kez salon sahibi ile işletmeci arasındaki kontratın siyasi toplantıları kapsamadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Yazarlar