Gündem Alp Gürkan’ın mallarına tedbir

Alp Gürkan’ın mallarına tedbir

18.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TMSF 301 işçinin öldüğü madenin patronu Alp Gürkan’ın mal varlığına tedbir işlemi uyguladı. TMSF Başkanı ise “Şirkete el koyma yok. Gürkan’ın mal varlığına haciz işlemi uygulandı” dedi

Alp Gürkan’ın  mallarına tedbir

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 301 madencinin ölümüne yol açan kazanın yaşandığı madenin işletmecisi olan Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın mal varlığına tedbir işlemi uyguladı. TMSF’nin tedbir kararının gerekçesi, Alp Gürkan’ın işadamı Korkmaz Yiğit’in mal kaçırmasına aracılık ettiğine yönelik iddialar oldu.
İstanbul’da dün görülmeye devam eden dava öncesinde geçen hafta cuma günü bu tedbir kararının uygulamaya başlandığı öğrenilirken, bu kapsamda başta bankalar ve tapu müdürlükleri olmak üzere kararın uygulanması için yazılar gitti.
Alp Gürkan’ın konuyla ilgili TMSF yetkilileriyle bir araya gelerek, bilgilendirildiği öne sürülüyor. Görülen davada Alp Gürkan ve diğer 17 şüphelinin Korkmaz Yiğit’in 2007’de iflasının ardından Yiğit’in gayrimenkullerini başka bir isim üzerinden satın alarak örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık ve hileli iflas suçlarını işledikleri, böylece TMSF’nin ve alacaklılarının elinden, borçlu Korkmaz Yiğit’in mallarını kaçırdıkları iddia ediliyor.

‘Haciz uyguladık’
TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, “Devam eden davayla ilgili olarak Alp Gürkan’ın mal varlıklarına haciz işlemi başlatıldı. Şirket yönetimine el koyma söz konusu değil” dedi. Davaya müdahillik talebi kabul edilen TMSF’nin, 13 Haziran’da aldığı kararla, işadamı Alp Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın mal varlıklarına haciz işlemi başlatıldı.

Yazarlar