Gündem Amanoslar’da çatışma: 1 şehit

Amanoslar’da çatışma: 1 şehit

23.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Osmaniye’de Amanos Dağları Yarpuz Yaylası’nda, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada Uzman Çavuş Hasan Sevinç (27) şehit oldu.

Amanoslar’da  çatışma: 1 şehit

Şehit Sevinç’in eşi haberi geldiği hastanede aldı. Amanos Dağları Aysekisi bölgesinde bulunan bir taş ocağına PKK’lı teröristlerce düzenlenen sabotaj sonrasında başlatılan operasyon kapsamında dün sabah saatlerinde teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çatışmada yaralanan ve askeri helikopterle Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Jandarma Özel Harekât Uzman Çavuş Hasan Sevinç, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Sevinç’in şehit olduğu haberi Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Bindallı Mahallesi’nde oturan ailesine de verildi. Şehidin babası 2 yıl önce vefat ettiği için haber amcasına verildi. Sevinç’in 6 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ifade edildi.

‘Babama gideyim’

Sevinç’in cenazesi dün törenle memleketine gönderildi. Tören sırasında şehidin 3 yaşındaki kızı Asmin Ece Sevinç’in bir yakınının göğsüne taktığı fotoğrafı göstererek “Babam” demesi annesi Seda Sevinç ve yakınlarını ağlattı. Sık sık şehit Sevinç’in fotoğrafını öpen ve yakınlarının oyalamaya çalıştığı Asmin Ece’nin “Babama gideyim” dediği duyuldu. Adıyaman doğumlu olan ve ailesi Malatya’da yaşayan Sevinç, bugün Malatya’da son yolcuğuna uğurlanacak.