Teknoloji Amazon, Google ve Microsoft Savaşa Hazırlanıyor

Amazon, Google ve Microsoft Savaşa Hazırlanıyor

10.05.2016 - 14:15 | Son Güncellenme:

Günümüzün Google yada Amazon gibi büyük teknoloji firmalarının yollarını kesişmesi son zamanlarda sıkça karşılaşılan bir durum..

Amazon, Google ve Microsoft Savaşa Hazırlanıyor

2009 yılında kurulan Uber isimli uluslararası ulaşım şebekesi görünüşe göre sunucu altyapısını geliştirmeye çalışıyor. Bunun için ise Google, Microsoft ve Amazon birbirleri ile yarışmaya başlamış bile.

Haberin Devamı

Birçok ülkede hizmet veren Uber hizmetlerinde hıza oldukça önem veren bir firma. Özellikle hizmet sonucunda yüksek performansa ve güvenliğe sahip bir ödeme sistemine sahip olmak son derece önem taşıyor. Mili saniyelerin bile önemli olduğu düşünülürse bunu başarmak için sunucuların müşterilerine olabildiği kadar yakın olması gerekiyor.

Bulut teknolojisi üzerinden sunucu hizmeti vermek Google ve Amazon gibi şirketlerin sıkça yaptığı bir durum. Uber hizmet olarak çok büyük kapasiteli bir sunucu hizmetine ihtiyacı olamasa da sadece firmanın işlerini devralmak bile diğer firmalar için son derece cazip bir teklif. Halkla İlişkiler açısından bakıldığında büyük bir kazanç olarak görülüyor.

Uber‘in kullanacağı teknolojiye bakıldığında ise tek bir hizmet sağlayıcısından ziyade birden fazla firma ile çalışabilecek gibi duruyor. Teorik olarak birden fazla farklı sunucu sağlayıcısı ile çalışmak mümkün. Hatta Uber‘in Çin’de Alibaba ve Baidu firmaları ile temas halinde olduğu biliniyor.

Haberin Devamı
Fiat ve Google Güçlerini Birleştirdi

Son olarak eklemek gerekirse Google‘ın bu işten kazançlı çıkması beklenmiyor. Çünkü Uber‘ında sürücüsüz otomobil piyasasına giriş yapması beklenirken iki firmanın ortaktan daha çok rakip olarak yolları kesişecek gibi duruyor.