Dünya Batı Şeria’da iki Filistinli genç öldü

Batı Şeria’da iki Filistinli genç öldü

05.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Barack Obama’nın İsrail ziyareti sırasında İsrail-Filistin barış sürecine yönelik verdiği desteğe rağmen bölgedeki gerginlik azalmıyor.

Batı Şeria’da iki Filistinli genç öldü

Batı Şeria’da İsrail askerleri kendilerine molotof kokteyli atan Filistinli gençlere ateş açtı. Açılan ateş sonucunda Amer Nasır (16) başından, kuzeni Naci Balbisi (17) ise göğsünden vurularak öldürüldü. Tulkerm kentinin doğusundaki bir güvenlik noktasında yaşanan olay sonrasında gençler için cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı törende kalabalık intikam yeminleri etti. Bölgede yas ilan edildiği için okullar kapatıldı.

Gazze’den roket atıldı
İsrail’in Eşel Hapishanesi’nde tutuklu iken hayatını kaybeden kanser hastası Meysere Ebu Hamdiye (63) için ise Gazze’de sembolik cenaze töreni düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı törende tabutu taşıyan askerlere, askeri konvoy eşlik etti. Ayrıca Gazze’den İsrail’e roket atışı dün sabah da devam etti.
İsrailli yetkililer sadece tek bir roketin İsrail’e ulaştığını ancak kimsenin yaralanmadığını açıkladı. Yetkililer diğer roketlerin İsrail sınırını geçemeden Gazze’de infilak ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

‘Netanyahu fedakarlık yapmalı’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya mektup gönderen ‘100 Amerikan Yahudi lideri’ İsrail’in iki devlet çözümüne olan bağlılığını kanıtlanması amacıyla somut güven artırıcı önlemler almasını talep etti. Liderler Netanyahu’nun toprak konusunda acı verici fedakarlıklar yapması gerektiğini belirtti. İsrail Politika Forumu’nun girişimleri sonucunda hazırlanan mektup, İsrail’i Ortadoğu sorununun çözümü için ‘iki devlet’ formülüne bağlılığını dile getirmeye davet etti. Mektupta Netanyahu, Mavi Marmara krizinin çözümü için gösterdiği liderlikten ötürü övüldü. İsrail istihbarat sitesi Debka ise İsrail Devlet Radyosu’na dayanarak, Filistin ve İsrail yetkililerinin 11 Mayıs’ta Türkiye’de görüşme masasına oturacağını öne sürdü.