Ege Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

17.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Egeliler Türk bayraklarıyla meydanlara çıktı. Hain darbe girişiminin üçüncü yılında canı pahasına direnenler minnetle anıldı

Haberin Devamı

İzmir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Konak Meydanı’ndaki etkinliklerle kutlandı. AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Demokrasi Yürüyüşü’ne katılan binlerce İzmirli ellerinde Türk bayrakları ile meydana geldi. Etkinliklere katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kurulan dev ekranlardan yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından kalabalığa seslendi. Devletin emanet ettiği silahı ve tankı, millete ve devlete çevirenleri lanetleyen Pakdemirli, “15 Temmuz 2016 hem demokrasi tarihi açısından kara bir leke hem de milletin demokrasiye imzasını attığı şanlı bir gün. Biz bu ruhu daima diri tutacağız. Toplumsal buhrana sebep olan onca yıkım boşuna yaşanmadı. Hepsinin tek bir amacı vardı; O da, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmekti. Bizim de tek gayemiz budur, bu olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Pakdemirli konuşmasını İstiklal Marşı’nın ilk kelimesini hatırlatarak sonlandırdı, “Korkmayacağız, hep çok çalışacağız” dedi. Valisi Erol Ayyıldız ise Türk topraklarına gözünü dikenlere milletin geçit vermediğini söyledi.

Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

‘Kimse el uzatamaz’

Aydın Valiliği, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenledi. Yürüyüşün sona erdiği Atatürk Kent Meydanı’nda konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, “Bu ülke ne zaman dara düşmüşse, bu vatan ne zaman yiğitlerine, efelerine, kızanlarına ihtiyaç duymuşsa tüm Anadolu halkı gibi Aydın’ın Efeleri de o noktada hazır ve nazır olmuştur. Bu meydandan bir kere daha haykırıyoruz, vatan toprağımızın her bir karışı bizim namusumuzdur ve kimseye el uzattırmayız. Buna cürret edene de dünyayı dar ederiz” diye konuştu.

Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

Türk bayraklarıyla yürüdüler

Çanakkale’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. Yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile İskele Meydanı’na kadar yürüdü. Programda, mehteran, “Şehidime Mektup Var” ve 15 Temmuz belgesel gösterileri yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Havaalanı’nda yaptığı konuşma dev ekrandan takip edildi.

Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

‘Asla unutmayacağız’

Haberin Devamı

Balıkesirliler, Milli İrade Meydanı’a akın etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Hüzünlüyüz, 251 şehidimiz var, sevinçliyiz bu millet tüm dünyaya kendi istedikleri gibi ülkemizi yönlendiremeyeceklerini iradesiyle gösterdi. 15 Temmuz gecesi Balıkesir’de değildik. Hemşehrilerimizi meydanlara çıkmaları için mesaj attık. Balıkesir’de tatsız bir hadise darbe girişimini atlattık. Balıkesirli olmaktan gurur duyuyorum. Hepinizin de gurur duyacağı bir şehir olması için arkadaşlarımızla beraber gece gündüz çalışıyoruz. O günü asla unutmamalıyız ama o güne sebep olan şeyleri hiç unutmamalıyız, derslerimizi almalıyız” dedi. Vali Ersin Yazıcı ise, “15 Temmuz 2016 gecesi sokağa çıkıp demokrasisine sahip çıkan Balıkesirlilere minnettarım. O gece burada toplanan topluluk 50 yaşındaki Ersin Yazıcı’nın o gece alacağı kararları, halkını arkasında görüp daha rahat almasını sağladı” ifadelerine yer verdi.

Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

‘Kıyamete kadar...’

Denizli’DE, 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Büyükşehir, Merkezefendi ve Pamukkale belediyleri kurdukları çadırlarda vatandaşa yiyecek ve içecek ikram etti. Gecede konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Türk milleti darbe girişiminin karşısında, dimdik durdu. Kıyamete kadar vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması izlendi.

Haberin Devamı

Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

Millet kenetlendi

Muğla ve ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı. Marmaris’teki programda konuşan Vali Esengül Civelek, destansı direnişin ilçede başladığını söyledi. Hain darbe girişiminde milletin genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle kenetlendiğini ifade eden Civelek, “Güçlü irade, dirayet, cesaret ve kahramanlık ile darbe girişimi demokrasi zaferine dönüştü. 15 Temmuz ruhu yaşatılacak ve mücadele kararlılıkla devam edecek” dedi. 00.13’te okunan selaların ardından paraşütçüler gökyüzünden Türk bayrakları ile meydana iniş yaptı. Bodrumlularsa Belediye Meydanı’nda buluştu. Katılımcılar darbe girişimine ilişkin fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Başkan Ahmet Aras, bu topraklarda yaşamayı şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

Hesapları tutmadı

Manisa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla mehteran eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Vali Ahmet Deniz, “Amaçları Türkiyeyi bir iç savaşa sürüklemek ve işgal etmekti ama hesap etmedikleri şeyler vardı. Bu asil millet söz konusu vatan olduğunda gül bahçesine yürür gibi şehadete yürüyen bir millettir” dedi. Ardından Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı meydanı dolduran binlerce Manisalıyı seslendirdiği marşlarla coşturdu.

Birlik ruhu o geceki gibi sapasağlam

‘Vatan sevgimizi tüm dünya gördü’

Uşak’taki anma etkinlikleri belediye önünden Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Metrelerce uzunlukta Türk Bayrağının açıldığı kortej, İsmetpaşa Caddesi üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar sürdü. Dev ekrandan yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından söz alan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Türk milleti vatan sevgisini, 15 Temmuz gecesi bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Hiçbir karanlık yapı ve bu vatan üzerinde oyun oynamayı düşünen kirli zihniyet unutmamalıdır ki, bizler, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı, bağımsızlığımızı her koşulda savunmaya hazırız” diye konuştu. Uşak Valisi Funda Kocabıyık ise, “15 Temmuz, Türk milletini yok saymaya çalışan dâhili bedhahlara ve onların akıl hocaları olan dış güçlere, gizli ajandayla devlet yönetimini ele geçirmeye çalışan FETÖ’ye kararlı ve sert duruşla gerekli cevabın verildiği önemli bir tarihtir” dedi.

‘Yakından tanık oldum’

İZMİR’in Ödemiş ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümü nedeniyle Ödemiş Şükrü Saraçoğlu Stadyumu önünde tören yapıldı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş yaptığı konuşmada, “15 Temmuz gecesi İstanbuldaydım. Olaylara tanık oldum. Cumhurbaşkanımızın uyarısıyla insanların meydanlara dolması adeta Çanakkale de atalarından aldığı direniş ruhuydu” dedi.

‘Bu toprakların yılmaz bekçisiyiz’

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında şehit olanlar Bergama’da düzenlenen törenlerle anıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın açılışında konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “O geceki kutlu direniş hala devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi de milletimize karşı yapılan ilk saldırı değildir. Son saldırı da olmayacaktır. Türk milleti bu toprakların yılmaz bekçisidir. Kalbimizden inancı, yüreğimizden cesareti, bileğimizden gücü, sırtımızdan teri hiç eksik etmeden durmaksızın çalışacağız” diye konuştu.