Ege Her an hazır olmalıyız

Her an hazır olmalıyız

20.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Belediyenin tahsis ettiği 1600 metrekarelik alanda kurulan ve Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyan, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi açıldı

Her an hazır olmalıyız

Karabağlar Belediye Meclisi dört yıl önce oybirliğiyle aldığı kararla, Bozyaka pazaryerinin altındaki 1600 metrekarelik alanı AKUT İzmir’e tahsis etmişti. O günden bu yana devam eden hazırlıkların ardından merkez, önceki gün düzenlenen törenle açıldı. Suriye’nin El Bab kentinde dört yıl önce şehit olan AKUT Gönüllüsü Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyan merkezin açılışına katılan şehit annesi Hanife Acar, “Oğlumun adı İzmir’de de yaşayacak. Bu gururu bana yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Desteğimi sürecek

Böyle bir yerleşkenin Karabağlar’da açılmasından büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Afetin ne zaman geleceğini hiç kimse bilemez. Sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşın hazırlıklı olması gerekiyor. AKUT, vereceği eğitimlerle bireyleri bu tür afetlere karşı bilinçlendirecek. Belediye olarak her zaman sivil toplum kuruluşlarının yanında olacağız” diye konuştu.
AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı da, “Yarın bize iş düşecekmiş gibi hazır olacağız. İnsanlarımız bize güveniyor. Biz de onlara layık olmaya çalışacağız” dedi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise çok değerli bir hizmetin Karabağlar’da hayata geçtiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

12 ay eğitim

AKUT İzmir Yerleşkesi’nde 12 ay boyunca eğitimler, seminerler, arama kurtarmaya ilişkin sergiler olacak. Özellikle halka ve öğrencilere yönelik farkındalık yaratma, bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Yerleşkedeki AKUT Müzesi’nde de, 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma maden kazası gibi afetlerde, kazalarda ilk müdahaleyi yapan gönüllülerin kullandığı tişört, kask gibi eşyalar sergilenecek.