Ekonomi Honduras’ta kaynatıyoruz

Honduras’ta kaynatıyoruz

02.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurtdışı yatırımlarına ağırlık veren Korkmaz Mutfak Eşyaları, Honduras’tan Bolivya’ya, Kolombiya’dan Ekvador olmak üzere 70 ülkeye ihracat yapıyor

Honduras’ta kaynatıyoruz

Korkmaz Mutfak Eşyaları, geçen yıl Honduras, Kosta Rika, Bolivya, Uruguay, Şili, Peru, Kolombiya, Ekvador olmak üzere Latin Amerika bölgesine ciddi bir yatırım gerçekleştirdi. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Korkmaz, “Bu ülkelerle birlikte ihracat yaptığımız ülke sayısı 70’e çıktı. Bu yıl ise Brezilya’da ve pasifik ülkelerinde pazarımızı genişletmek istiyoruz” dedi. 2013 yılını 146 milyon TL ciro ile kapattıklarını kaydeden Korkmaz, 2014 yılında 168 milyon TL ciro hedeflediklerini aktardı.

6 yeni mağaza yolda
Korkmaz Shop adı altında mağazalaşmaya devam ettiklerini söyleyen Korkmaz, “Toplamda 13 adet mağazamız var. Bu yıl mayıs ayına kadar 6 mağaza daha açacağız” diye konuştu. Korkmaz olarak Design Turkey Endüstriyel Tasarım 2010’da ‘İyi Tasarım’ ve Reddot Design/ Honourable Mention 2011 ödüllerini kazandıklarını belirten Korkmaz, “Freedom Çay Seti ürünümüz ise 2011 yılında Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından Ambalaj Ay Yıldızları yarışmasında Bronz Ödül’e ve IF Design Award 2012’de ise İyi Tasarım Ürünü Ödül’üne layık görüldü” dedi.

707 çeşit ürün
Şu an aktif olarak biri Sancaktepe diğeri Kandıra olmak üzere 2 adet üretim tesisleri bulunduğunu anlatan Korkmaz, “Kandıra’daki tesisimiz 16 bin metrekare kapalı alanda mutfak eşyaları, İstanbul Sancaktepe’deki 13 bin metrekare kapalı alana sahip tesisimiz ise elektrikli ev aletleri üzerine üretim gerçekleştiriyor. Bu yıl haziran ayında Gebze’deki 28 bin metrekare kapalı alana sahip tesisimizin ise elektrikli ev aletleri üzerine faaliyete geçmesini planlıyoruz” diye konuştu.
Korkmaz olarak sofra aksesuarları, porselen, elektrikli ev aletleri ve paslanmaz çelik ürün gruplarında toplamda 707 ürün çeşitleri olduğunu kaydeden Korkmaz, “Lezzet konusundaki uzmanlığımıza porseleni de ekledik” dedi.

Haberin Devamı

Çay ve kahve makineleri de akıllandı
Teknolojinin günümüz ihtiyaçlarına yön verdiğini söyleyen Kerim Korkmaz, “Akıllı telefonlar sayesinde yemek tariflerinden giyeceğimiz kıyafetlere kadar çoğu ihtiyacımızı online giderir olduk. Bizim sektörde ise özellikle akıllı çay ve kahve makineleri yoğun ilgi görüyor” dedi.
Akıllı teknolojiler sayesinde çay ya da kahvenin istenen sıcaklıkta içilebildiğini kaydeden Korkmaz, “Türk kahvesi makinemizde köpüğün taşmasını engelleyen lazer sensör var. Silikon saplı süzgeçli tencereler gibi ürünler de tüketicilere kolaylık sunuyor” dedi.

50 metrekarelik atölyede kuruldu
Korkmaz, 1972’de 50 metrekarelik bir atölyede, Hakkı ve İsmail Korkmaz kardeşler ile yeğenleri Rahmi Korkmaz tarafından kuruldu.
İlk olarak sürahi, çay tabağı ve çay kaşığı üreten şirket, 1988’de elektrikli ev aletleri üretimine başladı. Şirket, 1990’larda da ihracata başladı.