Gündem Cengiz Kurtoğlu kimdir? Cengiz Kurtoğlu'nun biyografisi...

Cengiz Kurtoğlu kimdir? Cengiz Kurtoğlu'nun biyografisi...

12.07.2019 - 11:24 | Son Güncellenme:

Taverna müziğinin önde gelen isimlerinden olan Cengiz Kurtoğlu günümüzde de büyük bir hayran kitlesine sahip. Oğlu Aydın Kurtoğlu da kendisi gibi müzikle uğraşıyor. Peki, Cengiz Kurtoğlu kaç yaşında?

Cengiz Kurtoğlu kimdir Cengiz Kurtoğlunun biyografisi...

Cengiz Kurtoğlu, 5 Mayıs 1959, Arhavi, Artvin doğumlu. Taverna müziğinin önemli isimlerinden olan sanatçının arabesk tarzında albümleri de vardır.

Haberin Devamı

Öğrenim hayatını Artvin'de tamamladı. Memleketinde bulunan çay fabrikasında memur olarak çalışmaya başlayan Kurtoğlu, daha sonra Arhavi'de "Ciha Dağı Efsanesi" isimli bir orkestra kurarak müziğe giriş yaptı. 20 yaşında yani 1979 yılında askerlik yapmak için Ankara'ya gitti, ilk çocuğu Orçun o sırada dünyaya geldi. Dönüşte bir süre Artvin'de kalan Kurtoğlu, 1982'de İstanbul'a gelerek ilk kaydını dönemin ünlü plakçılarından Şahin Özer'e gönderdi.

1984'te ilk albümü Sen Sözden Anlamaz Mısın ile ilerde hayranları tarafından "yaşayan efsane" olarak adlandırılacağını bilmeden yola koyuldu.

Unutulan, Gelin Etmişler, Gelin Olmuş Gidiyorsun, Okul Yılları, Resmini Öptüm de Yattım, Bizim Şarkımız, Küllenen Aşk, Kabul Edemem, Gece Olunca, Yıllarım, Liselim, Duvardaki Resim, Daha Yokluğunun İlk Akşamında gibi şarkılarıyla tanınır.

Haberin Devamı

Evli olan Cengiz Kurtoğlu; Orçun Bora, Aylin ve Aydın adlarında 3 çocuk babasıdır.