Gündem Çocuğunu da yanına alıp dileniyordu! Anneye dava

Çocuğunu da yanına alıp dileniyordu! Anneye dava

12.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bebeğiyle birlikte dilenen anneye, çocuğunu kullandığı suçlamasıyla 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Çocuğunu da yanına alıp dileniyordu Anneye dava

İstanbul Sarıyer’de, 2 yaşındaki kızı ile dilencilik yaparken İstanbul Valiliği Çocuk Koruma Kurulu’nun dilendirilen çocuklara yönelik çalışmasında gözaltına alınan anne hakkında savcılık 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Savcı iddianamede, ocak ayı soğuğuna rağmen annenin çocuğunu araç olarak kullanıp dilendiğini belirtti. 2 yaşındaki C. ise devlet korumasına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği Çocuk Koruma Kurulu’nun dilendirilen çocuklara yönelik yaptığı çalışma kapsamında 30 Ocak 2019 tarihinde 26 yaşındaki Ö.B., 2 yaşındaki bebeği ile birlikte dilenirken polisler tarafından gözaltına alındı. Evli ve 4 çocuk annesi olan Ö.B. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık iddianamesinde, polis memurlarının yaptıkları çalışma sırasında, Sarıyer caddesi üzerinde para istemek suretiyle dilencilik yapan, bu sırada kucağında 2 yaşındaki öz kızı bulunan şüpheli Ö.B.’yi tespit ettikleri belirtildi.

Çocuk, devlet korumasında

İddianamede, şüphelinin daha önce de aynı semtte birçok kez dilencilik yaparken görüldüğü ancak trafikten ve kalabalıktan faydalanarak polislerden kaçtığı, olay günü yakalandığı anlatıldı. Şüpheli annenin savcılık ifadesinde, olay günü kağıt mendil satarken gözaltına alındığını, dilencilik yapmadığını, bırakacak kimsesi olmadığı için çocuğu yanına aldığını, çocuğu dilencilikte araç olarak kullanmadığını öne sürdüğü anlatıldı. Annesinden alınan küçük kız, yetiştirme yurduna yerleştirilerek devlet korumasına verildi.

Haberin Devamı