Gündem Otizmde ‘sosyal medya’ uyarısı

Otizmde ‘sosyal medya’ uyarısı

21.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İlgi Otizm Derneği Eğitim Koordinatörü Dr. Ersin Ufuk Timuçin, otizm alanında suistimal ve bu suistimallerin önlenmesine ilişkin TBMM’yi harekete geçmeye çağırarak, sosyal medyada içeriklerin takip edilmesini önerdi.

Otizmde ‘sosyal  medya’ uyarısı

TBMM’de Down Sendromu, Otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ve sorunların çözümü için alınması gereken tedbirleri araştırmak üzere kurulan komisyonda konuşan Timuçin, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Otizm alanında suistimal ve bu suistimallerin önlenmesine ilişkin mutlaka Komisyonun bir başlık açarak çalışmalar yapması gerekiyor. Sosyal medyada takip edin, inanılmaz içeriklerle maalesef karşılaşabileceksiniz. Bunların çoğunun kanıta dayalı olmaması, bilimsel dayanağının bulunmaması, çocuğuna altın suyu, gümüş suyu içirmek isteyen, kelle paça çorbasının, deve sütünün peşine düşen ve buna binlerce, on binlerce para harcayan, evini satarak, kredili evini satarak borç batağına düşen onlarca, yüzlerce değil maalesef binlerce ebeveynimiz var, bizim bununla ilgili almamız gereken çok önemli önlemler var. Bir iş birliği ve koordinasyon kurmalıyız. Bunu mesleki bir ranta kesinlikle dönüştürmememiz gerekiyor.”