Gündem Üniversite ek yerleştirme ne zaman? YKS ek tercih nasıl yapılır?

Üniversite ek yerleştirme ne zaman? YKS ek tercih nasıl yapılır?

04.09.2018 - 11:45 | Son Güncellenme:

2018 YKS sonrası yerleşemeyen öğrencilerin gözü kulağı üniversite ek yerleştirmelerine çevrildi. Binlerce öğrencinin yakından takip ettiği üniversite ek yerleştirmeleri öncesi adaylar YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, üniversite kayıt belgeleri nelerdir sorularının cevaplarını arıyor. İşte detaylar...

Üniversite ek yerleştirme ne zaman YKS ek tercih nasıl yapılır

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından açıkta kalan birçok öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'nin yapacağı açıklamada. Üniversite ek yerleştirmeleri ne zaman yapılacak?

YAKLAŞIK 550 BİN ADAY TERCİH YAPMADI

YKS tercih sonuçlarıyla ilgili ÖSYM’nin paylaştığı verilere göre, tercih yapma hakkına sahip olan 1 milyon 749 bin 144 adaydan, 1 milyon 206 bin 811’i tercih yaptı. Yani yaklaşık 550 bin aday tercih yapma hakkını kullanmadı.

Haberin Devamı

DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE 80 BİN BOŞ KONTENJAN

Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans ve önlisans programlarında toplam 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Bu sayı devlet üniversitelerinde 80 bin 103, vakıflarda ise 37 bin 939 oldu.

857 BİN ADAY YERLEŞTİ

YKS’ye başvuran 2 milyon 381 bin 412 adaydan 857 bin 240’ı lisans, önlisans ve açıköğretim programlarına yerleşti.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından uygulanan YKS, yerleştirme sonuçlarını açıkladı. İlk tercih aşamasında yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme tarihleri merak konusu oldu. Fakat 2018 üniversite ek tercihler için ÖSYM henüz bir tarih vermedi. YKS ek yerleştirme tarihleri belli olduğunda haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ NELERDİR?

Kurumlar tarafından yapılan açıklamaya göre gerekli kayıt-evrak belgeleri: Öğrencinin ÖSYS sonuç belgesi, mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanı onaylı örneği, ikametgah ile ilgili beyanı, askerlik çağında olanlar için “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge”, 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)