Gündem Valilikten ‘homofobik’ doktora soruşturma izni

Valilikten ‘homofobik’ doktora soruşturma izni

15.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Valilikten ‘homofobik’ doktora soruşturma izni

İstanbul’da geçtiğimiz Temmuz ayında 23 yaşındaki Cem Ö. bir devlet hastanesinin üroloji bölümüne belli testler yapmak için gitti. Cem doktorundan bazı testler istediğini ve bu testleri istediğinde doktorun kendisine, “Pasif misin? Kılıf kullanacaksın oğlum. Gerçi oğlum mu diyeyim, kızım mı bilemedim” dediğini iddia etti. Doktorun bu söylemlerinin üzerine hemen odayı terk eden Cem Ö., yaşadıklarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Cem Ö.’nün bu paylaşımlarının ardından iddiaya göre, kendisini doktorun avukatı olarak tanıtan bir sosyal medya kullanıcısı hastanedeki bilgisayardan çekilen ve hasta kayıtlarını gösteren bir fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak iddiaların asılsız olduğunu söyleyip homofobik paylaşımlarda bulundu. Doktor N.K.Ö. de Facebook hesabında, Cem Ö.’nün ev adresini ve ismini paylaşarak “İ… sınır yok, p... reklamını yapıyor herhalde” gibi homofobik ifadeler kullandı. Daha sonra ise bu paylaşımları sildi.

Haberin Devamı

Hastanede ayrımcılığa uğrayan, açık ev adresi verilerek hedef gösterilen, homofobik söylemlere maruz kalan Cem Ö., doktor N.K.Ö. hakkında İstanbul Tabip Odası’na şikâyet dilekçesi yazdı. Cem Ö., savcılığı suç duyurusunda da bulunarak sağlık hakkına erişim ile bilgi edinme hakkının engellendiğini ve cinsel yöneliminden dolayı kendisiyle alay edildiğini belirtti.

‘Hedef gösterildi’

Cem’in avukatı Tolga Ersoy, müvekkilinin bilinçli bir şekilde hedef gösterildiğini belirterek, “Doktor hakkında şikâyetçi olduk. Yapılan incelememler sonucunda da İstanbul Valiliği doktor hakkında soruşturma izni verdi” dedi.

Hakkındaki iddiaları sormak için aradığımız N.K.Ö ise cevap vermedi.

Yazarlar