Geri Dön

Vişneli Parfe Tarifi

Parfe, 1894 yılında yapılmaya başlayan, dondurulmuş tatlı türüdür. Fransızca mükemmel anlamına gelir .Fransa'da ise parfe; şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlıdan oluşur. Yaz tatları arasında bulunan bu lezzet, dordurmadan daha yoğun bir süt ve krema tadına sahip. Peki, evde vişneli parfe nasıl yapılır? İşte vişneli parfe tarifi...

Vişneli Parfe Tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 paket krema (200 ml)
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
Yarım su bardağı bisküvi kırığı
Yarım su bardağı fındık kırığı

Şurup için:

Çeyrek su bardağı su
Çeyrek su bardağı toz şeker

Vişneli Parfe Nasıl Yapılır?

Fransız tatlısı olan parfe yumurta, şeker ve krema ile yapılan bir tür dondurulmuş tatlıdır. Yaz tatlılarını özleyenler için parfe tarifini mutlaka deneyin. İster çikolatalı ister istediğiniz meyve ile yapabileceğiniz parfe tarifini, sizin için vişneli haliyle paylaştık. Çok hafif ve yapımı çok basit olan parfe tarifi için işte malzemeler...

1. adım: Su ve şekeri şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın ocaktan alarak ocaktan alın.

2. adım: Benmaride yumurta sarılarına çırpma teli ile çırpmaya başlayın. Hazırladığınız şerbeti ip gibi akıtın ve kabarıp, rengi açılana kadar çırpın.

3. adım: Koyu bir kıvam aldığında vanilya özütünü ekleyin, benmariden alın ve buzdolabında soğumaya bırakın.

4. adım: Kremayı mikserin yüksek devrinde çırpın ve iyice kabartın.

5. adım: Önce üçte birini soğuttuğunuz yumurtalı karışıma alttan yukarı doğru söndürmemeye dikkat ederek karıştırın.

6. adım: Kalanını da azar azar ekleyip aynı şekilde spatula yardımıyla karıştırarak ekleyin.

7. adım: Silikon kalıplarınızı su le ıslatın ve fazla suyunu süzün.

8. adım: Kapların yarısına parfe karışımı dökün, vişneleri kaplara paylaştırın ve kalan karışımı dökün. Son olarak fotoğraftaki gibi bisküvileri ekleyin.

Son adım: Dondurucuda 3-4 saat soğutun ve süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber