Siyaset Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu

06.09.2014 - 18:50 | Son Güncellenme:

CHP'de dün yaşanan Başkanlık yarışının ardından PM için kıyasıya mücadele var. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki isimler belli oldu. Listede Mustafa Balbay, Enis Berberoğlu ve Tuncay Özkan da var. Listede, Emrehan Halıcı ile Faruk Loğoğlu yer almadı.

Kılıçdaroğlunun anahtar listesi belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde dün Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce arasında geçen yarıştan Kılıçdaroğlu'nun galibiyetle çıkmasından sonra Parti Meclisi'nin belirlenmesi içinde bugün büyük bir mücadele var.

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİ BELLİ OLDU

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, merakla beklenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun PM üyeliği için "anahtar listesi" belli oldu. Ercan Karakaş, Gülseren Onanç, Tuncay Özkan, İlhan Cihaner, Zekeriya Temizel listede yer alan isimler arasında.

"Birlik ve Kardeşlik Listesi-Parti Meclisi" başlıklı listede yer alan bazı isimler şöyle:

Saliha Sena Kadıgil
Sena Kaleli
Ercan Karakaş
Haluk Koç
Durdu Özbolat
Ümran Köksüz
Bülent Kuşoğlu
Nihat Matkap
Ekrem Kerem Oktay
Gülseren Onanç
Kadir Gökmen Öğüt
İrfan Önal
Yasemin Öney Cankurtaran
Murat Özçelik
Tuncay Özkan
İhsan Özkes
Engin Özkoç
Faik Öztrak
Serpil Öztürk
Şafak Pavey
Şenal Sarıhan
Mehmet Ali Susam
Sezgin Tanrıkulu
Gürsel Tekin
Zekeriya Temizel
Bülent Tezcan
Erdoğan Toprak
Halit Toraman
Elif Uzunşimşek
Hüseyin Yaşar
İdris Yıldız
Candan Yüceer
Alaattin Yüksel
Gürkut Acar
Onursal Adıgüzel
Veli Ağbaba
Ezgi Akar
Yakup Akkaya
Zeynep Altıok
Enis Berberoğlu
Tekin Bingöl
Rana Bozkurt
Volkan Canalioğlu
Cemal Canpolat
İlhan Cihaner
Aytun Çıray
Gül Çiftçi
Zeki Eker
Ahmet Ertuğrul
Levent Gök
Didem Gültekin
Fevzi Gümüş

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNE GİREMEYENLER

Kılıçdaroğlu'nun PM listesine Seyhan Erdoğdu, Eray Yıldırım, Faruk Loloğlu, Emrahan Halıcı, Sencer Ayata, Umut Akdoğan gibi isimler giremedi.

İNCE'NİN LİSTESİNDEKİLER


Muharrem İnce'nin de bir anahtar liste çıkarması bekleniyor. O isimler arasında ise Şevki Kulkuloğlu, Macit Özcan, Tanju Özcan, Ümit Özgümüş, Sühely Batum, Hakkı Süha Okay, Dilek Akagün Yılmaz, Ali Özcan, Seyfi Oktay, Mustafa Farsakoğlu, Mert Ünlü, Eray Zengin, Haluk Pekşen gibi isimler yer alıyor.


SOL KANATTA HAREKETLİ ANLAR


Parti'nin sol kanadından da bir anahtar liste bekleniyor. Fikri Sağlar, Berhan Şimşek, Gökhan Günaydın da o grup içerisinden yer alan isimlerden. Fikri Sağlar, geçtiğimiz parti meclisi oluşturulurken Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini delen isimlerden biriydi. Sol kanadın yine aynı mücadeleyi vermesi bekleniyor.


BEKAROĞLU FORMÜLÜ


CHP PM listesine kesin gözüyle bakılan Mehmet Bekaroğlu'nun, PM aday listesinde adı geçmedi. Bunun yerine farklı bir yol izlendi. Toplamda 60 üyesi olacak PM'nin 52'sini delegeler seçecek. Bir de Bilim Kültür ve Yönetim Platformuna 8 isim seçilecek. Mehmet Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu tarafından bu listeden aday gösterildi. Kılıçdaroğlu, bu şekilde Bekaroğlu'nun PM’deki yerini garantilemeye çalıştı.


UMUT ORAN VE ADNAN KESKİN ADAY OLMADI


CHP'nin Deniz Baykal dönemindeki Genel Sekreteri, Kılıçdaroğlu döneminde de bir ara örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Adnan Keskin ise PM'ye aday olmadı.


Aday olmayanlar konusunda bir başka öne çıkan isim ise Umut Oran. Oran, dünkü Genel başkanlık seçim sonucunun ardından yazılı bir açıklama yaparak, PM'ye aday olmayacağını kamuoyuna duyurdu.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU VE BAYKAL OYUNU VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, oy kullanma işleminin sürdüğü ATO Congressiuma gelerek, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 10 dakika süren oy kullanma işleminin ardından, seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu. "Çarşaf listeyi görüyorsunuz, çarşaf listenin sonu biraz ağır oluyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama sonuçta demokrasi kazanacak, güzellik kazanacak. İçeriye girerken çok sayıda afiş gördüm, pankart gördüm, broşür gördüm. Bunlar da demokrasinin güzelliğini gösteriyor. Bütün renkler bizim olsun" diye konuştu. Fotoğraf çektirmek isteyen partililerin taleplerini kırmayan Kılıçdaroğlu, engelli bir partilinin sorunun dinledi. Engelli kadın, dört yıl önce üniversite öğrenimi görürken beşinci kattan düşerek sakatlandığını ve tedavisi için sorun yaşadığını belirterek yardım istedi. Kılıçdaroğlu, korumalardan kadının telefonunu isteyerek ilgileneceğini söyledi.

Haberin Devamı

Baykal'ın oy kullanma işlemi 40 dakika sürdü

CHP'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal da oyunu 2 numaralı sandıkta kullandı. Baykal oyunu kullanmadan önce basın mensuplarının, "Oy kullanma işlemi en az 15 dakika sürüyor" demesi üzerine "Demokratik yetki kullanmanın görevleri, sorumlulukları var, bedeli var. O bedeli gönüllü olarak ödemek lazım. Birinci bedel zaman" dedi. Baykal'ın oy kullanma işlemi yaklaşık 40 dakika sürdü. Gazetecilerin "Ter içinde kalmışsınız" sözü üzerine "İçerisi çok sıcak" yanıtını veren Baykal, "Belki listeler terletmiş sizi" sorusuna da "Yok, yok, seçenek çok zengin" yanıtını verdi.

İNCE, OYUNU KULLANDI

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenmesi için oyunu kullandı. İnce, ATO Congresium'daki kurultayda, oyunu 4 numaralı sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan İnce, "Hayırlı olsun, daha güzeli olsun. Düğün salonlarında değil, 20-30 bin kişilik salonlarda, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten kurultay olsun. Ve bundan sonraki kurultaylarda imzayla oy sayısı aynı olsun" dedi. İnce, oyunu kullandıktan sonra salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

OY KULLANMA İŞLEMİ SONA ERDİ

PM ve YDK üyelerinin belirlendiği CHP kurultayında oy kullanma işlemi sona erdi

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlendiği oy kullanma işlemi sona erdi. ATO Congressiumdaki kurultayda, delegeler, 24 sandıkta oylarını kullandı. Salonda yapılan anonsla "oy kullanma işleminin sona erdiği" belirtildi. Sandık görevlileri oy sayımına başladı. Seçimlerde, 60 PM ve 15 YDK üyesi belirlenecek.

Yazarlar