Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Antalyaspor; uzun zamandır birlikte oynayan bir takım. Kaleci Boffin'den Chico ya,Celutska dan Angelo ya kadar takım çok uzun zamandır birbirini tanıyor. Aatıf,ve Eski Sporting li Gelson Dala ile güçlendiler. İkisi de açık alanda rakibi meşgul eden oyuncular.

Yakın zamanda bu takımda Menez, Nasri, Eto, Maicon, Wainquer gibi çok kariyerli oyuncular forma giydi. Ancak geçen sene takıma büyük katkı veren Mevlüt ve Doukara'yı aynı anda kaybettiler.

Doukara 'nın mesafe tanımayan şutlarını da ...

Bu iki oyuncu hem Nazım hem de Serdar ile hücumda geniş alanlar bulabiliyordu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ise kaybetse de kötü oynamıyor.

En önemlisi hem iyi pas yapma yolundalar hem de durarak oynamıyorlar. Defanslarında bile bu sezinlenebiliyor.

Pozisyon hataları yaşasalar da rakibin önüne çıkabiliyorlar. Gustavo kendi pozisyonunda Avrupa'nın en iyilerinden. Tam bir Futbol taktisyeni sahada... Fenerbahçe'ye 2 Gustavo daha lazım aslında. Birisi yedekte beklese bile güç katar.

Onun önünde ki alanda Rodriguez veya Moses'ın Muriqi ,Kruse ikilisini kenarlara çekmeden desteklemesi şart.

Antalyaspor'un ilk dakikalarda attığı golde Jailson'un yine bir pozisyon hatası var. Stoper oynamak için biraz daha tecrübe kazanmalı. Fenerbahçe Skretel 'i gönderdi ama bazen aramıyor da değil...

Fenerbahçe golden sonra kanatları mümkün olduğunda kullanmaya çalıştı.

İsla biraz daha verimli olabilse sağ kanattan çok daha fazla pozisyon yakalalardı. Muriq'in Rizespor da da kanatlara geldiği anlar var. Ancak bu kadar değil.

Onun önüne altıpasta top atabildiğin oranda gol bulursun.

Antalyaspor dezavantajlarına rağmen iyi direnç gösterdi ve önemli pozisyonlar da yakaladı. Fenerbahçe'li Altay'ın klas kurtarışları önemliydi.

Ancak orada Aatıf'a bu kadar net fırsatları buldurmamak lazım. Aatıf 'ın kariyerinde o bölgelerden çektiği şut sayısı ne kadar?

Fenerbahçe madem Rodriguez ve Moses'ı kullanamıyor. Zayc'ı kullanmalı. Sloven oyuncu dün gol atamasa da golü kokladı. Onu kazanmak şart...