Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cuma sabahından bu yana CineBodrum için Bodrum’dayım. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından düzenlenen 9. Türk Filmleri Haftası vardı Bodrum’da.

Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda, 2019-2020 sezonunda vizyona girecek 40 yerli film sinema işletmecilerine tanıtıldı. Vizyon bekleyen filmler arasında gişesiyle sinemacıların yüzünü güldürmesi beklenen filmler şunlar:

Haberin Devamı

‘Baba Parası’, ‘Naim: Cep Herkülü’, ‘Recep İvedik 6’, ‘Mucize 2 Aşk’, ‘Sınırsız Aşk’, ‘Rafadan Tayfa 2Göbeklitepe’ ve ‘Mahalleden Arkadaşlar’.Bu filmlere Cem Yılmaz’ın ‘Karakomik Filmler’ini de eklemek mümkün.

Yılbaşında yapımcılarla aralarında patlak veren krizden sonra girdikleri tirbülanstan henüz çıkamayan sinema salonu sahiplerinin, büyük umutlar bağladığı bu filmler beklenen gişeyi yapamazsa, 2019 sinema için ‘kara yıl’ olacak. Çünkü yapımcılarla sinemacılar arasında yaşanan krizden bu yana geçen sekiz ayda kapanan sinema sayısı şimdiden 40’ı aştı. Seyirci bu filmlere beklenen ilgiyi göstermezse, vizyona giren birkaç film gişede beklenenin üstünde hasılat yapmazsa, hızla artacak kapanan sinema sayısı…

SEKİZ AYDA KAÇ SİNEMA KAPANDI

SİSAY’DAN ANLAMLI ÖDÜL

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği’nin (SİSAY) Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda verdiği ödüller, bu yıl ilk kez halka açık İskele Meydanı’nda yapıldı. Törenin sunuculuğunu her yıl olduğu gibi bu kez de Hakan Bilgin üstlendi. İşte SİSAY’ın verdiği ödüller ve sahipleri:

‘Başarı Ödülü’: Ali Sunal, İlker Ayrık, Murat Cemcir, Ahmet Kural ve Onur Atilla.

‘Onur Ödülü’: Birol Güven, Mustafa Uslu.

‘Basın Özel Ödülü’: Ali Eyüboğlu.

‘Emek Ödülü’: Hakan Bilgin.

‘Genç Yetenek Ödülü’: Hayat Van Eck.

POYRAZOĞLU’NUN OYUNU FİLM OLACAK

‘Ayla’ ile ‘Müslüm’ gibi iyi gişe yapan, ama hukuki açıdan başına iş açan filmlerin yapımcısı Mustafa Uslu, bu kez sorun çıkarmayacak bir konu buldu! Ali Poyrazoğlu’nun kitabından tiyatroya uyarladığı ‘Tamamla Bizi Ey Aşk’ adlı oyunu film yapmaya karar veren Uslu, sebebini şöyle açıkladı:

Haberin Devamı

“Oyunu ‘Ayla’nın yönetmeni Can Ulkay’la iki defa seyrettik, çok beğendik. Sinematografik olarak çok şey bulduk. Ali Abi de sağ olsun, ‘Birlikte film yapalım bunu, daha geniş kitleler de izlemiş olur’ dedi. Can Ulkay’ın yöneteceği film, 2020’nin şubat ayında vizyonda olacak.”

HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİDEN BEYAZ YAKALI ÇİFT

Genç yaşta hayallerini gerçekleştirmek için radikal karar verenlere bayılıyorum. Haber Global’deki ‘Rota’yı hazırlayıp, sunan MirayTolga Öncü çifti de bunlardan biri...

2013’te tanışıp, 2015’te evlendiler. Hobileri dünyayı gezmek olan çift, cuma gidip, pazar dönmekten bıkınca Ocak 2018’de pazarlama müdürü olarak çalıştıkları şirketlerden istifa etti. İkili, İstanbul’daki evlerini kapatıp, hayallerinin peşine düştü. Gittikleri yerleri ‘Keyifliyim’ adlı hesaptan paylaşan Miray ve Tolga, yurt dışında geçirdikleri 600 günün ardından, projelerini ekrana taşıdı ve ortaya şahane bir program çıktı.

GÜNÜN SÖZÜ

“Yıllar sonra öğrendim ki; bağırıp, çağırmana gerek yok. Sesini duymak isteyene bir fısıltın yeter.” (Farid Farjad)