Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yo hayır, bugünkü politik seçim değil sözünü ettiğim. Ama madem bugün günlerden seçim, gelin hayatımızdaki doğru insanı seçme kriterlerini konuşalım

Var mıdır doğru insan diye bir şey, İnculuzların deyimiyle “the one”? Eh, hepimizin kendine göre bir “the one” hayali mevcut. Kimimiz erken bulur, kimimiz geç, kimimiz de son nefesimizi “Kriteeer” derken veririz. Çeşitli renk, boyut ve uzunlukta olmak üzere değişik değişik kriter listeleri vardır. İzninizle kendi listemi paylaşıyorum. Eklentilerinizi merakla beklerim efenim.

Haberin Devamı

Güven: Bana göre listenin babası. “Karşı tarafta güven arıyorum” demek geyik gibi geliyor ama her şeyin başı aslında. Dünya kötü, şartlar zor, hangimiz kendimizi olanca doğallığımızla birinin kollarına bırakıp “Amaan ne olacaksa olsun!” demek istemeyiz ki? Lakin zor iş birine güvenmek çünkü birine güvenebilmenin birinci şartı karşındakine güven verebilmek. Evet, sadakat de bu kümede canlarım. He evet, dürüstlük de.

Vicdan: Vicdansız insanlar var. Hem de o kadar çoklar ki hayretler içinde izliyorum onları. O yüzden umuyorum ki karşımıza içi en ufak canlıya bile titreyen biri çıksın. Vicdanlı olmayı sevgi dolu olmayla, şefkatle bağdaştırırım hep . O da mutlu bir aile ortamında büyüyünce oluyor. Onun için de anası babası... Of anladınız işte konuyu uzatmıyorum.

Başarı: Burcum oğlak, yükselenim oğlak eh bu kriter sürpriz olmasa gerek. Başarıdan kastım şu hayatta bir amacı, tutarlı bir hedefi olması karşı tarafın. Boş duranı Allah sevmez. Herkes öyle ya da böyle çalışacak, haneye kendince bir katkı sağlayacak. Yok öyle armut piş ağzıma düş.

Pozitiflik: Bakın en dayanamadığım şeylerden biri de bu. Hüzün topu gibi yuvarlananlar, drama kralları hiç benlik değil. Hüzünlü şarkı dinlemeyi bile sevmem. Ben hiç mi üzülmüyorum, hüzünlenmiyorum peki? Elbette yes. Ama bir dozu var. Ahla vahla bir ömür geçirmek hiç benlik değil. Burnumu silerim, yoluma devam ederim.

Özgürlük: O Bodrum’da ben İstanbul’da canımızın istediği gibi takılalım demiyorum ama benim kendime ait bir alanım var, bir işim var. Karşı tarafın buna saygı duyması şart. Birbirimize anlatacak şeylerimizin olması lazım, değil mi? Şu kitapta beni mi yazdın, onu mu yazdın gibisinden tek taraflı kavgalar bile yaşadı bu bünye. Kurgu onlar kurgu.

Haberin Devamı

SEÇİM KRİTERLERİN NE

Haftanın güzellikleri

BUDDHA-BAR BEACH: 1996’da, Fransa’da Raymond ve Tarja Visan çifti Buddha-Bar’ı kuruyor ve Tarja eşini kaybettikten sonra yola tek başına devam ediyor. Yani bu bir nevi kadın hikayesi. Bodrum Caresse Resort’daki yerini bizzat deneyimledim. Bir akşamınızı burada geçirmeden Bodrum’dan ayrılmayın derim.

HEYKELDE YENİ KEŞİFLER: Kırk yedi yıllık kültür sanat dergimiz Milliyet Sanat’ın heykel sergisi açıldı geçtiğimiz hafta Kemer Country Club’da. Eserleri 10 Ekim’e kadar görebilirsiniz ve eğer içlerinden birini almak istiyorum derseniz, hemen ertesi günü müzayedeye katılabilirsiniz. Elde edilecek gelir, bu sergi için seneye üretim yapacak sanatçılara aktarılacak.