Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Diyorlar ki dünya, Millenials’ın, nam-ı diğer Y Kuşağının avucunun içinde. Peki aşk da avuçlarının içinde mi dersiniz?

Ah bu Y Kuşağı... Kendi başına buyruk, özgürlüğüne düşkün, her konuda söyleyecek sözü olan, boş laftan hoşlanmayan, palavra detektörü Y Kuşağı...

Ne çektiniz be. Olaylara farklı yaklaşım tarzınız yüzünden sizden önceki kuşaklardan amma laf yediniz. “Yeni jenerasyon şöyle, yeni jenerasyon böyle” diye tüm eleştirilerin hedefi oldunuz ama işin gerçeği bundan kelli dünya sizin parmaklarınızın ucunda. Bunun gayet farkındasınız, son derece özgüvenlisiniz ama bir konuda kafanız cidden karışık, o da aşk.

Haberin Devamı

Son yapılan araştırmalar, Y Kuşağı çocuklarının aşk konusunda rotayı tam çizemediklerine dikkati çekiyor. Eh önceki kuşakların işi kolaydı; birinden hoşlan, git söyle, o da senden hoşlanıyorsa işlem tamamdır. Şimdiyse dünyalarını parmaklarının ucunda yöneten Y Kuşağı, aşk hayatını yönetmekte zorlanıyor. Gelin, beraberce ilmek ilmek işleyelim konuyu.

Hemen cevap yazma söz olur

Yeni nesil mesajlaşmanın ismi “instant mesagging”, yani anında cevap. Fakat o cevabı anında verirsen hiç de cool olmuyorsun. Kendini meşgul, bağımsız ve önemli göstermen lazım. Bu tavra bağışıklık kazanıp aynısını karşı tarafa yapmaya başladıktan sonra sen, senlikten çıkıyorsun. E aşkın formülü insanın özünü bulmaksa eğer, ipin ucu da haliyle kaçıyor. 

Y KUŞAĞI  AŞKI NASIL YAŞIYOR

Kolay ilişki

Her anlamda ilişki kurmak kolay, hem de korkutucu derecede. Telefonun üzerinde parmağını kaydırarak bir ilişkiyi başlatıp bitirebiliyorsun. Çaba yok, özveri yokken aşkı aşk yapan göz yaşı nasıl olsun?

Çok da like etmedim

Sosyal medyanın yeni trendi, beğendiğini beğenmemiş gibi yapma. Çünkü önce diğer tarafın seni takip etmesi ve beğenmesi lazım. Çok fazla ilgi, karşı tarafı soğutuyor. Bu sebeple hep bir kendini tutma hali var. Tut tut nereye kadar? Aşk, içindekini tutmak değil, bırakmaktır oysa ki.

Mükemmel ilişki

Facetune’la fiziğini mükemmel yapabiliyorsun ama aşka Facetune işlemiyor. Instagram’da paylaşılan mutlu ilişki karelerinin çoğu sadece poz olmasına rağmen bir noktadan sonra gerçek hayatta da aynı kusursuzluk bekleniyor lakin mümkün mü? No.

Haberin Devamı

Ben yalnız da iyiyim

Sosyal medyada yapılan tek kişilik şovun alt metni aslında şu: “Ben yalnız da iyiyim”. Tabii ki yalnız da iyi ol ama gerçek hayatta yalnız ve aşksız olduğunda, eninde sonunda bir duygusal boşluk yaşıyorsun. Sonuçta Instagram’ın sana sarılan kolları, seni öpen dudakları yok. Bu konuda ne yapacaksın?

Haftanın güzellikleri

AÇIKHAVA SİNEMASI: Havalar bozmadan, Zorlu PSM’deki Açıkhava sinemasını ücretsiz olarak deneyimleyin. 27 Ağustos’ta Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit’in “Beyoğlu Güzeli” isimli filmi gösterilecek.