Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TRT Haber’ de ‘Açı’ programı. Açının açıları ise hep aynı açı. Son olarak Türkiye’nin Libya stratejisi üzerine konuşuldu. Açılar birbirinin aynıydı!

‘Tövbeler Tövbesi’nde bildik Türk filmi sahnesi; Mahir acayip yaralı. Fidan gönlü kırık, yolda gidiyor. Ve birden kahveden acilden yeni çıkmış hasta durumundaki Mahir pılı pırtıyı toplayıp mahallenin kahvesine gelmiş, önüne çıkıverdi. Böyle durumlarda fazla soru sormamak lazım. Demek iyileşmiş ki kahveye gidecek durumu var!

Bİzde ya da başka bir yerde bir baba arkadaşına kızı için ‘ Kızımı metresin yapma?’ diyebilir mi? Bu cümleyi söyleme aşamasına gelmişse iş nerelere gider, siz düşünün? Ama bizde olur. ‘Ay Tutulması’nda Şevket, Ayla ile evlenmek istemektedir. Ama hâlâ boşanmış değildir. Ayla’ nın babası da malum Şevket’ in arkadaşı. ‘Kızımı metres yapma’ diyerek tepki gösterir baba. Evet aynen bu kelimeyi söyler. Başka söze gerek var mı?

Haberin Devamı

Dİzİlerde en çok giyilen marka tişört hangisi? Polo. ‘Çocuklar Duymasın’ her hafta reklamını yapıyordu. Baktım ‘Sihirli Annem’de de giymişler. O koca markası yok mu gıcık kapıyorum!

Doğu Perinçek tutuklu. Geçtiğimiz hafta Mehmet Perinçek de tutuklandı. Ulusal Kanal’da Şule Perinçek vardı. Sordular durumu... Artık bir yerde işi mizaha vurdu; ‘Bizim evin kapısına Silivri’ye gittik diye levha asacağız herhalde’ dedi.

Flash TV’ de ‘Vahşi Sevgili’ filmi vardı. Başrolde Müjde Ar. Teknede balık etini biraz geçkin hali ile dönüp duruyordu. Pozlar filan. ‘Artiz Mektebi’nde bu filmden bir sahne oynasalar diye düşünmedim değil!

Papatyam dizisinin Mustafa’sı 173 kiloymuş. ‘Bu Akşam Ne Yiyoruz?’da Dr. Kubilay Gürkan’ ın konuğuydu. 140 kiloya inmiş. Programın adı ‘Bu akşam ne yemiyoruz’ olmalıydı. Böyle örneklerle iştah tıkanmış oluyor.