Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Öğleden sonraların en çok kullanılan formatı evlilik programları. O kadar çok evlenmek isteyen ya da bu şekilde kendini ekranda eşe dosta göstermek isteyen var ki... Bence güzel bir şey. Millet “Yahu televizyona çıkıp evlenilir mi?” diyor. Artık devir gerçeğin şovu devri. Sanki internette tanışma ya da görücü usulü daha muhteşem!
Evet şu sıralar ekranda “Zuhal Topal ile İzdivaç”, “Su Gibi”, “Esra Erol’da Evlen Benimle” , Dest-i İzdivaç var.
Bu ekibin içinde en ilginç olan isim Yasemin Bozkurt. Flash TV’de “Dest-i İzdivaç” programını o sunuyor. Yılların televizyoncusu. Şimdi hiç gocunmadan, sıfırdan başladı. Ama onun işi bu, seyrettim keyifle yapıyor.
Star’ın evlendirme programında Zuhal Topal var. Topal bir oyuncu. Burada da sunuculukla oyunculuk arasında gidip geliyor. Şov yapma isteği çok fazla.
Esra Erol bu işin piri. Flash TV’de böyle kendi halinde baş-ladı, dikkatleri çekti, sonra transfer oldu. Şimdi şöhret sahibi. Ama o günlerin samimiyeti yok. Şimdi “şöhretli abla” durumunda. Flash TV’de daha “mahalle kızı” iken şimdi ATV’de “hanımefendi” havasında. Haber kanalında moderatör olsa olacak yani!
Fox’ta Songül Karlı ile Uğur Arslan iyi bir ikili oldu. Stüd-yoya girdiğiniz an kendiniz değil kameranın istediği kişiler oluyorsunuz ve bunu oynamak zorundasınız. Bu iki isim uzun zaman uğraştı ve bunu başardı. Programları da “kendi içinde düzeyini” koruyor. Karlı, “cazgır kızımız” olurken Uğur Arslan, sakinliğiyle onu dengeliyor.

‘Yabanhane’ olay oldu!
Kanal D’nin “Haneler” programına arada takıldım. Gülmeye çalıştım olmadı. Çok gürültülü, abartılı bir espri anlayışı var. Neyse, ama şu an yeni bir olay başlamış durumda; “Yabanhane”. İnternette tıklanma rekorları kırıyor. Kadir İnanır ile Gülşen Bubikoğlu’nun başrollerini paylaştıkları kült filmlerden biridir “Yaban”. Bütün “haneler” içinde bu bölüm alıp başını gitmiştir. Fırat Doğruloğlu gerçekten Kadir İnanır haliyle milleti yerlere yatırmaktadır. Bu işi kim akıl etmişse ne diyeyim... Peki bu duruma Kadir ağabey ne diyor?

Kadir Abi, çok bozulmuş!
Kadir İnanır iki açıdan bakıyor olaya. Uğur Yücel ve Ata Demirer’in de bu karakteri hicvettiklerini söylüyor “ama” diyor “kaliteli yaptılar”. “Bu çok cıvık olmuş” diye ekliyor. Cine5’teki “Dizi Magazin” programına konuşmuş İnanır. İkinci bakışı ise; kendi şan ve şöhretinden yararlanma durumu. “Bu işten para kazanıyorlar” diye ekliyor İnanır. Yani lafı telif hakkına getiriyor aktör. Bu sonuçta o rolü oynayan aktörün görüşü. Ama rolün kendisi zaten kendi başına gülmeye yeter. Bir de oradan bakmak lazım. “Genç çocuklar yapmışlar” da denebilir.