Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Vallahi tam da başlıktaki gibi.. Baştan şöyle bir durum tespiti yapalım; ortada bir olay var ve millet bunun ne olduğunu bilmiyor.
Habertürk’te “Sansürsüz”de domuz gribi konuşuluyor. Ekranda “Prof. ” kartvizitli beyler birbirleriyle tartışıyor. Tıp terimleri havada uçuşuyor. Biz de tenis topunu takip eder gibi izliyoruz. Eski sağlık bakanı Osman Durmuş, karşı görüşlere öyle tepkili ki... Bu tepki düşünceden çok sanki, emrinde çalışan eleman havasında. Onların söylediği yanlış ya da eksik neyse, olabilir de “bakan olmaya alışmış” tavrı ile sadece kendi konuştu... Ne anladık? Osman Durmuş “Güvenlik testleri yapılmamış firmanın aşısını yaptırmam” dedi. Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dali Başkanı Prof. Dr. Recep Akder “Her yıl dünyada 300 ile 400 milyon kişi grip oluyor, bunların 300 ile 400 bini ölüyor. Türkiye bu kış 1 milyon kişi grip olacak, yaklaşık bin kişi ölecek” dedi. Yani zaten biz gripten ölüyoruz, bunun özel durumu yok demeye getirdi. O da “Ben de aşı yaptırmayacağım” dedi.

Aşı taraftarları satılmış mı?
M.Ü. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bakır, 10 milyar dolarlık aşı yatırımı yapılırken dünyada, bu işini içinde bulunan bilimadamlarının “satılmış” damgası yediğini söyledi. O anda kızılca kıyamet koptu işte. O bölümden sonra grip unutuldu “domuz aşısı” gibi laflar çıkmaya başladı. Yani kendi dertlerine düştü profesörlerimiz. Sonunda ne oldu? Yazı tura atmak durumundayız. Hangi hocaya kafanız yatıyorsa onun dediğini yapın!

Hangi siyasetçi eşi holahup çevirir?
Hülya Avşar’ın hafta başı konuklarından biri Pakize Suda’ydı. Obama’nın eşinin holahup çevirmesi görüntüleri geldi ekrana. Avşar da bizde hangi siyasetçi eşinin holahup çevireceğini sordu Suda’ya. “Sadece Semra Özal bunu yapardı” dedi Pakize Suda. Başbakan eşi olmaz, cumhurbaşkanı eşi olmazdı. Eskilerden Tansu Çiller? “Yok o da yapmaz” dedi Suda. “Berna Yılmaz olur mu?” diye sordu Avşar. “Sadece Semra Hanım yapardı” diye yineledi Suda.
Bu arada stüdyoya getirilen holahup sahipsiz kaldı. Yani şimdi Pekize Suda kalkıp da böyle sallana sallana gecenin bir vakti niye çember çevirsin? Ya diğer konuk İkoncan Ivana Sert? Karizma yerlerde olurdu!

Para varken Türk, yokken Kürt!
Selda Bağcan, Saba Tümer’deydi. Bu ülkenin “ikon”larından biridir bana göre. Bu sesin benzeri bir daha hiç olmayacaktır, Joan Baez’dır ya da. Dolu dolu geçmiştir hayatı. “Paralıyken Türk, parasızken Kürt oluyorlar” dedi. Ağır bir laftı. Bakalım kim bunu üstüne alacak. Ya da kimler için söylendi, o ortaya çıkacak mı?

‘Meksikalı’ izlenir
Fox’ta bu akşam “Meksikalı” filmi var. Brad Pitt ve Julia Roberts başrolde. Uyku tutmayanlar için... Yayın saati 00.45... Aslında o saatlerde film izlemek büyük keyiftir. Ben severim.