Siyaset Ana muhalefet terör örgütüyle hareket etmiştir

Ana muhalefet terör örgütüyle hareket etmiştir

15.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBC’ye verdiği mülakatta, CHP’nin “sözde bir adalet yürüyüşü” gerçekleştirdiğini, Maltepe’deki mitinge de sadece 170 bin kişinin katıldığını savundu. Erdoğan, “CHP zihniyetinin hep PKK terör örgütü ile beraber hareket ettiğini’ kaydetti.

Ana muhalefet terör örgütüyle hareket etmiştir

Erdoğan’ın İstanbul’da BBC’nin HARDtalk programından Zainab Badawi’ye verdiği özal mülakatın ikinci bölümü yayımlandı. ‘Türkiye’de birliktelik ruhunun yok olduğu’ ve ‘tüm muhalefeti ortadan kaldırmaya yönelik’ adımlar atıldığı yönündeki iddiaları Erdoğan şöyle yanıtladı: “Buna tahammül edemeyenler bu tür şeyleri uyduruyorlar. Böyle bir uydurma, atılmış bir adım asla söz konusu değil. Bu millet liderine güveniyor, hükümetine güveniyor ve bu güvenlik içerisinde de dayanışmayla da çalışmalarını aynen kararlılıkla sürdürüyor.”
‘2 milyon topladık’
Adalet yürüyüşü ile ilgili konuşan Erdoğan, Maltepe’deki mitinge 170 bin kişinin katıldığını, kendilerinin orada düzenlediği mitinge ise 2 milyon insanın geldiğini ifade etti. Erdoğan “Şimdi hiçbir zaman bu ana muhalefet, CHP zihniyeti ve onlarla beraber hareket edenler, PKK terör örgütü, bunlar hep beraber hareket ettiler. Bunlar hiçbir zaman bir birlik ruhunda bütünleşmemişlerdir. Bunlar her zaman ayrılıkçı olmuşlardır. Ve ana muhalefet şu anda terör örgütü ile birlikte hareket etmiştir. Ve aşırı uçlar beraber hareket etmişlerdir. Dolayısıyla bunların böyle bir birlik ruhunda bulunması da bundan sonra zaten söz konusu olmayacaktır. Asıl demokratik mücadeleyi de şu anda iktidar partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, parlamentoda gayet açık net şekilde ortaya koymaktadır” dedi.
İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın Erdoğan’a yazdığı kaba şiiri gündeme getiren Badawi’ye Erdoğan’ın yanıtı “Bu oyuna ben gelmeyeceğim. Bizim aramız onunla gayet iyidir” şeklinde oldu. Erdoğan ayrıca Brexit sonrası İngiltere-Türkiye ilişkilerine de değinirken, ‘dolaşım serbestisinin Türkiye için bir amaç olup olmadığını’ yönündeki soruya yanıtı “Neden olmasın” oldu.