Geri Dön

Analı kızlı tarifi

Türk mutfağının efsane yemeklerinden analı kızlı nasıl yapılır? İşte zahmetini unutturacak lezzette müthiş analı kızlı tarifi...

Analı kızlı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım bardak nohut
3 bardak köftelik bulgur
3 soğan
1,5 bardak koyun kıyma
2/3 bardak tereyağı
3 kaşık biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kimyon
2,5 tatlı kaşığı tuz
250 gram dana kıyma
1 bardak un
3 kaşık sıvıyağ
5 bardak et suyu
2 kaşık domates salçası
4 kaşık limon suyu

Analı Kızlı Nasıl Yapılır?

Bir gün önceden suda beklettiğiniz nohutları bir bardak suda haşlayın. Bulguru yarım bardak sıcak suda 20 dakika kadar bekletin. İnce ince kıydığınız soğanları koyun kıymasıyla beraber sıvıyağda kavurun. 1 kaşık biber salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı kimyon ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra karıştırıp soğumaya bırakın.

Bulguru 1 kaşık biber salçasıyla yoğurmaya başlayın. Baharatları da ekleyip yoğurmaya devam edin. Dana kıyma ve un ekleyin, yoğurup 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın, içlerine kavurduğunuz kıymalı harçtan koyup yuvarlayın. Bulgurlu harcın bir kısmıyla da fındık büyüklüğünde toplar yapın.

Kalan soğanları ince ince doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Salça, et suyu, büyük köfteler ve tuzunu ekleyip 20 dakika kadar pişirdikten sonra küçük köfteler, nohut ve limon suyunu da ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber