Siyaset Anayasa neden ihlal ediliyor?

Anayasa neden ihlal ediliyor?

17.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Konseyi bünyesinde bulunan Venedik Komisyonu ve İnsan Hakları Komiserliği’nin CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok başkanlığındaki CHP heyetiyle geçtiğimiz günlerde yaptığı temaslarda, OHAL sürecine ilişkin kritik uyarılarda bulundukları öğrenildi.

Anayasa  neden ihlal  ediliyor

Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio’nun CHP heyetine “Gazetecilerin ve yazarların cezaevinde olmasını, tutuklanmalarını gerçekten anlayamıyoruz. Anayasada açık hüküm olmasına karşın neden OHAL dönemi KHK’ları TBMM Genel Kurulu’na getirilmiyor? Anayasa neden ihlal ediliyor?” sorusunu yönelttiği kaydedildi. Heyet, darbe girişiminin ardından temel hakların ihlal edilmesinden hareketle, AİHM’in iş yükünün artacağını belirterek, “Türkiye’den binlerce dosya gelebilir” değerlendirmesini de CHP’ye aktardı. Görüşmelerde Türkiye ile Fransa arasındaki OHAL uygulamaları da değerlendirildi.
Yetkililer, “Fransa’daki OHAL uygulamaları ile Türkiye’deki uygulamalar arasında çok ciddi farklılıklar bulunuyor, Ankara’daki yetkililerin Fransa’yı örnek vermelerini anlayamıyoruz” dedi.