Ankara Ankara'da 'Toplumda Doğum Algısı Sempozyumu' Düzenlenecek

Ankara'da 'Toplumda Doğum Algısı Sempozyumu' Düzenlenecek

04.05.2018 - 18:26 | Son Güncellenme:

.

Ankarada Toplumda Doğum Algısı Sempozyumu Düzenlenecek

Doğasında Doğum Derneği’nin düzenleyeceği ’Toplumda Doğum Algısı Sempozyumu’ yarın Ankara’da halka açık olarak yapılacak.
ATO binasında dört oturumda gerçekleştirilecek olan sempozyum, Yüksek İhtisas Üniversitesi, Koru Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı ve Doğasında Doğum Derneği Başkanı Prof. Dr. Aydan Biri’nin açılış konuşmasıyla başlayacak. Sempozyumda Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’da bir araya gelecek olan farklı alanlarda uzmanlar tarafından konu ele alınacak.
Oturumlarda ‘Doğum Bebeğe Aittir, Doğum Sağlık Personeline mi Aittir?, Kadınlık ve Annelik İkilemi, Doğum İçin El ele Veremez miyiz?, ’Doğum Korkusu ve Toplumsal Etkileşim, Yazılı Görsel Medyanın Doğum Korkusuna Etkileri, Annelik ve Annelikle İlgili Eleştirilerin Etkisi, Dinsel Açıdan Gebelik, Doğum ve Lohusalık, Türk Aile Yapısı ve Annelik’ ’Doğum korkusu ile nasıl baş edilmeli?, Sağlık Personeli ve Sağlık Kurumunun Rolü, Kadının ve Ailenin Beklentilerinin Giderilmesi: Kadınlar Ne İster?, Doğum Algısına Sosyolojik Yaklaşım, Sosyal Medya Anneliği’ gibi konular ele alınacak.