Siyaset Ankara Valiliği’nden gösterilere yasak

Ankara Valiliği’nden gösterilere yasak

03.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Valiliği, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutukluğuna protesto eylemlerine katılan protestoculara ve çevrede bulunan vatandaşlara karşı, DEAŞ ve benzeri örgütlerin saldırı düzenleme ihtimali dolayısıyla ağustos boyunca gösterilere yasak getirdi.

Ankara Valiliği’nden gösterilere yasak

Festivali kapsamıyor

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada yasaklamayla ilgili kararın, terör örgütleriyle ilgili, yapılacak gösteri ve etkinlikleri kapsadığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek ve tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla, 24 saat esasına göre ilimiz muhtelif yerlerinde, parklarında açlık grevi, oturma eylemi düzenleneceğine dair istihbarat alınmıştır. Terör örgütlerinin, katılımcılar ve vatandaşlara yönelik eylem yapabileceği nedeniyle il genelinde park, bahçe ve umuma açık alanlarda, 2017 Ağustos ayı boyunca açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser ve bu gibi toplu etkinlikler yasaklanmıştır.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yasakların 7. Büyük Ankara Festivali’ni kapsamadığı belirtildi.