Siyaset Anketlerde ‘evet’ yüzde 60’larda

Anketlerde ‘evet’ yüzde 60’larda

07.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yapılan kamuoyu anketlerinde ‘evet’ diyenlerin oranının yüzde 60’larda olduğu yönünde bilgiler aldıklarını, ancak bunu önemsemediklerini ifade etti.

Anketlerde ‘evet’ yüzde 60’larda

Kaya dün İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk’le birlikte Malta Köşkü’nde gazetecilere gündemi değerlendirdi. Referandum kampanyasının klasik bir kampanya çalışması olmayacağını belirten Kaya, “Ben kış şartlarını dikkate alarak büyük toplantıların ağırlıklı olacağını düşünmüyorum. Yani büyük mitinglerden ziyade, bire birin esas alındığı küçük toplantılar şeklinde bir kampanya olacağını düşünüyorum” dedi. Kaya şöyle devam etti: “Yapılan kamuoyu anketlerinde ‘evet’in yüzde 60’larda olduğundan bahsediliyor. Ben çok önemsemiyorum, asıl yapılması gereken üzerimize düşeni yapmak. 18 yaş çok tartışılıyor. Kampanyanın önemli tetikleyici unsurlarından, destek gruplarından birinin o yaş grubundaki insanlardan olacağını düşünüyorum. Kararsızların duruşu normaldir. Ak Parti’de ilk anketlerde yüzde 4’lük bir kararsız kesimin olduğu, CHP’de bu oranın yüzde 10’dan fazla olduğu söyleniyor. Ben kararsızların da aidiyet hissettikleri partiye yakın duracaklarını düşünüyorum.”

‘İdeali 30-35 gün’

Referandum kampanyasının henüz başlamadığını hatırlatan Kaya, “Muhalefetin şimdiden çalışmaya başlaması işimizi kolaylaştırır. Türkiye’deki seçim kampanyalarının süreçleri 30-45 gün arasındadır. Ondan ötesi sürdürülebilirlikten uzak bir durum. Yapmamız gereken öncelikle iç bünyedir. Şimdiye kadar olan seçim çalışmalarından farkı, bunlar neredeyse 1 yıl önceden başlıyor. Oysa bu süreç kasım ayından bu yana yaşanıyor. Bir hafta 10 güne kadar çalışmalar yoğunlaşacak. Ben geç kalındığını düşünmüyorum” dedi

Haberin Devamı

FETÖ’cü 7 başkana Ak Parti’den ihraç

Kaya, Ak Parti bünyesinde FETÖ’cülere yönelik işlemler konusunda da şu bilgileri verdi: “Şu ana kadar Ak Parti’nin belediye başkanlarından 63’üyle ilgili bize ihbar, şikayet veya bir şekliyle işlem yapılmasıyla ilgili talep geldi. İkisi istifa olmak üzere 7 başkan ihraç edildi. 40 ret, 16’sı da hala incelemede. 11 bin 500 belediye meclis üyemizden 757’siyle ilgili bize ‘FETÖ bağlantısı’ ihbarı ulaştı. 36’sı ihraç edildi, 579 ret, 142 ise inceleme aşamasında. Bu bir dinamik süreç. Her birini taradık. Elde ettiğimiz veriler ışığında bu adımları attık. Şu an FETÖ ve PKK operasyonlarında toplam 74 belediyeye kayyum atanmış durumda.”