Gündem AÖF sınav sonuçları erişime açıldı! - Tıkla Sorgula

AÖF sınav sonuçları erişime açıldı! - Tıkla Sorgula

09.12.2016 - 08:57 | Son Güncellenme:

2016-2017 öğretim yılında Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi ara sınavlarına giren öğrencilerin merakla beklediği haber geldi. AÖF sınav sonuçlarına haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. İşte AÖF sınav sonuçları ve detayları..

AÖF sınav sonuçları erişime açıldı - Tıkla Sorgula

Eğitim alanında yapılan değişimlerin birçoğu nitelikli eğitim ile kişilerin eğitim görmesini sağlamak ve eğitim seviyesini yükseltmektir. Ülkemizde ne yazık ki üniversite eğitimi alan kişiler oldukça azdır. Ancak üniversite mezunlarının bile işsiz kaldığını söyleyecek olursak ve göz önünde bulunduracak olursak artık iş verenler üniversite eğitimini bir ayrıcalık olarak görmemekte ekstradan uygun gördükleri kriterlere ayrıca dikkat etmektedir. Durum böyle olunca eğitimini tamamlayamamış ya da herhangi bir sebepten dolayı eğitimine hiç başlamamış kişilerin olmasından dolayı bu kişilerin de üniversite eğitimi alabilmelerini sağlamak ve onları daha kaliteli bir gelecek sunabilmek için oldukça değişik ancak yararlı eğitim programları oluşturulmuştur.

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Kişinin bu eğitim programlarına ulaşabilmesi için de imkanlar oldukça genişletilmiştir. Bu eğitim programlarından bir de açık öğretim fakülteleridir. Anadolu Üniversitesi'nin katkıları ile başlatılan bu programa her yıl milyonlarca aday üniversite eğitimi alabilmek veya tamamlayabilmek adına buraya başvuruda bulunmakta ve bu şekilde iş bulma imkanlarını giderek arttırmaktadır. Adaylar her yıl belirli dönemlerde bu kuruma başvuruda bulunmaktadır. Eğer adayın şartları buna elverişli ise başvurusu kabul edilir.

Başvurusu kabul edilen adaylar AÖF web sayfası üzerinden ders kayıtlarını yaparlar. Ve bunun sonucunda da harç paralarını yatırdıktan sonra eğitim dönemine girmiş olurlar. vize ve final olmak üzere adaylar iki aşaması bir sınava tabii tutulur ve ortalamalarına göre ve alacakları puana göre de bir üst sınıftan ders almaya hak kazanabilirler. Bu sene 26-27 Kasım tarihinde öğrenciler güz dönemine ait olan vize sınavına tabii tutuldu. Adayların sınavdan çıkmasının ardından resmi AÖF web sayfası üzerinden sınav soruları ve cevap anahtarları yayınlandı. Kendi cevapları ile kıyaslayan öğrenciler az çok puanlarını tahmin etseler de bu sene farklı bir değerlendirme olacağı için merakla ve endişe ile AÖF Sonuçlarının açıklanmasını beklediler.

AÖF Sonuçları meraklı bekleyişin ardından hizmete ait resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. AÖF Sonuçlarını olumsuz etkileyen değerlendirme yöntemi ise dört yanlışın bir doğruyu götürmesidir. Adaylar kendilerine ait şifreleri ile kolaylıkla AÖF sonuçlarını öğrenebiliyor.