Eğitim AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

11.04.2016 - 09:33 | Son Güncellenme:

19-20 Mart tarihlerinde yapılan AÖL sınav sonuçları hala açıklanmadı. AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir bilgi bulunmuyor. AÖL sınav sorularına ve sonuçları hakkında bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

MEB tarafınca belirlenen tarih olan 19-20 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş olan AÖL sınav soruları yine aynı hafta içerisinde açıklanmaktadır. AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları için internet sitesinde yapılan açıklamaya göre AÖL sınav soruları ve sonuçları için o hafta içerisinde duyurulmaktadır. AÖL sınavlarına girmiş olan lise öğrencilerinin merak ile bekledikleri AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları ve AÖL 2016 soru ve cevap anahtarı ise yine AÖL internet sitesinde açıklanmaktadır. İşte bu şekilde AÖL sınav soruları için detaylar ve soru-cevap anahtarı da ilerleyen zamanlarda yayınlanmaktadır. Nisan’ın ilk haftalarında açıklanacağını duyurulmuş olan AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nca duyurulmuş olan işlemlerin tamamlanması ile beraber gecikmeli de olsa ilerleyen bir zamanda mutlaka açıklanmaktadır. AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları ise AÖL resmi sitesinden öğrenci girişi yapılarak çok kolay bir şekilde öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!
AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Mart ayının sonunda yapılmış olan 2.dönem AÖL sınavının 2. dönem için öğrencilerin meraklı bir şekilde bekleyişi sona erecektir. MEB, AÖL sınav sorularını açıklamıştır. Öğrenciler sınav sonuçlarına ulaşmak için AÖL öğrenci girişi yaparak yine kolay bir şekilde öğrenebilirler. AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’nı öğrenmek için yapılacak işlem http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ adresinden kayıtlı olduğunuz üzere öğrenci girişi yapmanız gerekmektedir. Bunun için sizler linke tıkladıktan bir süre sonra karşınıza gelecek olan sayfadaki öğrenci no ve de öğrenci şifre kısmının doğru bir şekilde doldurmanız gerekir. Ardından ise harf ya da rakamlardan oluşan önünüze gelen güvenlik kodunun devamında girilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise yapmanız gereken şey giriş için tıklayınız butonuna basmak olacaktır. Bu sayede AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’nı kolay ve basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. AÖL için 2. dönem sınavında sorulmuş olan sorular ile aynı zamanda da bu sorulara ait olan cevap anahtarı yine AÖL internet sitesinde açıklanmaktadır. Bunun için yine siteden AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları linkine tıklayarak AÖL sınav soruları ve cevap anahtarına ulaşabilirsiniz. Lakin sonrasında karşınıza çıkacak olan listedeki yer alan en üstte göreceğiniz sınav sorularını kontrol etmeniz gerekmektedir. En son girilen sınav en başta yer almaktadır. Buradan AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’nı ve cevap anahtarı listesine de bakabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca yapılmış olan ve açıklanan sınav takvimine göre ise 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı sınavı 2. dönem AÖL sınav sonuçları internet üzerinden yayınlanmaktadır. İlk olarak 1. dönem sınav sonuçlarının internet üzerinden yayınlanması: 25 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşmiştir. 2. dönem sınav giriş yerleri ise yine internetten 14 Mart 2016 tarihinde yayınlanmış sınav soruları da yine sınavdan hemen sonra açıklanmıştır. Sizler siteyi takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.