Eğitim AÖL sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanıyor?

AÖL sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanıyor?

03.04.2016 - 11:08 | Son Güncellenme:

AÖL sınav ve sonuçları MEB tarafından açıklanır. Lise eğitimine açıktan devam eden bireyleri ilgilendiren AÖL sınav soruları ve sonuçları sınavdan sonra açıklanır. AÖL sınav soruları ve sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler yazımızın devamında yer almaktadır.

AÖL sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığının yer verdiği çokça eğitim ve öğretim programları vardır. Ülkemizde mevcut durumda bulunan okuma yazma bilmeyen vatandaşlara da okuma yazma şansı vererek birçok çalışma yapılmaktadır. Fakat sizler için bu yazımızda Milli Eğitim Bakanlığının liseyi tamamlayamamış vatandaşlar için mevcut durum da olan bir uygulamadan söz edeceğiz. Söz edeceğimiz uygulamanın adı AÖL yani Açık Öğretim Lisesidir. AÖL uygulaması çok fazla işe yarayan bir uygulamadır ve son birkaç yıldır uygulanmaktadır. Liseyi bitirememiş yada herhangi bir sebepten dolayı yarım kalmış olan vatandaşlar için liseyi bitirme imkanı sağlanmış ve de birçok vatandaşlar Milli Eğitim Bakanlığının uygulaması sayesinde liseden mezun olabilmişlerdir.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!
AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Örgün eğitim yani zorunlu eğitiminizi tamamlamış iseniz Açık öğretim lisesine girebilme imkanınız olmaktadır. Eğer zorunlu eğitiminizi tamamlamış iseniz açık öğretim lisesine kayıt olmak için başka herhangi bir şartı yoktur. Normal bir lisede Milli Eğitim Bakanlığının belli bir müfredat doğrultusunda sınavlarını yapıyor ise açık öğretim lisesi de normal lise gibi aynı olmaktadır. Açık öğretim lisesinden mezun olunca normal liseden mezun olmuş gibi olmaktadır arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Açık öğretim lisesi daha önceki senelerde iki (2) sınav yapılmaktaydı fakat günümüzde artık üç (3) sınav yapılıyor. Belirli aralıklarda sınav yapılmaktadır bu tarihler örnek olarak verilir ise; Ocak, Mayıs ve Temmuz aylarında yapılır ve bu sınavlar sonuncunda başarılarınızdan ötürü kredileriniz birikmiş olur. Milli eğitim bakanlığının sonradan almış olduğu bir kararla temmuz ayında yapılan sınav daha sonradan eklenmiş olmaktadır ve bu sınava sadece 17 yaşında olanlar ve 17 yaş üstü olan adaylar girebilmektedirler. Normal liselere göre sınıflandırılmış sistem açık öğretim lisesinde bulunmamaktadır. Yani normal liselerde eğitim 4 yıl sürmektedir ve sınıflara ayrılmaktadır. Fakat açık öğretim lisesinde 1. dönem ve 2. dönem normal sınıflarda 1. sınıf olarak geçmektedir. açık öğretim lisesinde 3. dönem ve 4. dönem normal liselerde 2. sınıf olarak geçmektedir, açık öğretim lisesinde 5. dönem ve 6. dönem normal liselerde 3. sınıf olarak geçmekte, açık öğretim lisesinde 7. dönem ve 8. dönem normal liselerde ise 4. sınıf olarak adlandırılmaktadır. Açık öğretim lisesi öğrenim sürdüğü yıl kadar yani 8 dönem boyunca sınavlara girmiş olmalısınız ki açık öğretim lisesinden mezun olasınız. AÖL sınav soruları ve sonuçları MEB tarafından açıklanır ve kayıt altında tutulur. Açık öğretim lisesinin sınavlarından almış olduğunuz kredinin toplamı 192 ve 192 üzeri olmak zorunludur. Ancak ve ancak mezun olabilmeniz için 192 üzeri krediniz olması gerekmektedir. Her seneye ait AÖL sınav sonuçlarınız ve ortalamanız MEB tarafından hesaplanır. Açık öğretim sınavını henüz tamamlamamış iseniz ama kredi puanınız yeterli ise üniversite sınavlarına girmeye hak kazanmış oluyorsunuz. Üniversite sınavı diye bahsettiğimiz sınav YGS sınavıdır. Açık öğretim lise sınavlarına girdiğiniz zaman ya da herhangi bir sınava hazırlanırken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan resmi sayfa ile yani MEB sınav sorularının ve sonuçlarının açıklandığı sayfa ile sınavlara ait sonuçlarınızı görmeniz mümkün olacaktır. Ve Milli Eğitim Bakanlığının oluşturmuş olduğu sistem üzerinden geçmiş yıllara ait olan MEB AÖL soruları ve sonuçlarınıza ulaşabilmektesiniz. Milli Eğitim Bakanlığının sistemine giriş yapmanız için öğrenci numaranız ve kendinize ait olan bir şifrenizi yazarak giriş yapabilirsiniz.