Siyaset AP’den Fırat Kalkanı’na destek

AP’den Fırat Kalkanı’na destek

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri; Türkiye’nin IŞİD ile  mücadele sürecini hızlandırmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Fırat Kalkanı operasyonunu koordinasyon içinde yürütüldüğü sürece desteklediklerini vurguladı.

AP’den Fırat Kalkanı’na destek

Türkiye ziyaretinin ardından AB Türkiye Delegasyonu’ndaki basın toplantısında konuşan Brok, Türk askeri güçlerinin başlattığı operasyonda durum ne kadar karmaşık olsa ve birbirine bağlı birçok farklı sebep içerse de Türkiye’nin IŞİD’le mücadelesini desteklediklerini anlattı. Brok, operasyonla ilgili olarak durumun karmaşık olduğunu söylerken, bölgede PYD’nin de olmasını mı kastettiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

‘Yanındayız’

“Karmaşık çünkü bir Alman politikacı için zaten durum, içinden çıkılmayacak kadar karmaşık. Öncelikle, Türkiye’nin DAEŞ’e karşı önlem almaya başlaması bizim ortak menfaatimizedir, bunu memnuniyetle karşılıyoruz. İkinci olarak, Suriyeli Kürtlerin de DAEŞ’e karşı mücadele etmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Üçüncüsü ise böylesine bir durum karşısında taraflardan birinin etki bölgesini geleneksel etki bölgesinin dışına taşırma olasılığı bulabileceğinden endişeliyiz. Dördüncüsü, Türkiye hükümetinin bunlardan birincisiyle üçüncüsü arasında denge bulacağını umuyoruz.”

AP Türkiye Raportörü Piri ise “DAEŞ’le mücadele de Türkiye’nin yanındayız. Burada birliklerin sınıra gittiği bir durum değil, özel kuvvetlerin oradaki endişeleri de anlayabiliyorum elbetteTürkiye’nin DAEŞ’le mücadele sürecini hızlandırmasından memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.