Teknoloji Apple’dan Mobil Görüntülemeİçin Dev Adım!

Apple’dan Mobil Görüntülemeİçin Dev Adım!

16.04.2015 - 10:19 | Son Güncellenme:

Cupertinolu, irili ufaklı satın alım işlemlerine devam ediyor. Firma, bünyesine olarak İsrailli kamera teknolojileri geliştiricisi LinX’i kattığını açıkladı.

Apple’dan Mobil Görüntülemeİçin Dev Adım

Bu, firmanın mobil görüntülemede devrim niteliğinde yenilikler getireceği şeklinde yorumlandı.Son olarak Beats’i satın almasıyla büyük gündem yaratan Apple, bu sefer de İsrail menşeli görüntüleme teknolojisi geliştiren LinX firmasını satın almasıyla dikkat çekti. Mobil telefonlardaki kameralarının performansıyla dikkat çeken firma, bu satın alımla birlikte bu alanda daha da yükselmeyi düşünüyor.
Çıkan haberlere göre Apple, LinX’in satın alınması için 20 milyon dolara yakın bir ödeme yapacak. LinX, çoklu lens kullanan ve bu sayede SLR’a yakın kalitede/minimum gürültülü fotoğraflar çıkaran kamera sensörleri üreten bir şirket. Bunun haricinde firmanın ürettiği sensörlerin, farklı algoritmalar ve derinlik hesaplarıyla birlikte 3B yapılanmasını çok daha başarılı bir şekilde yansıttığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Apple, son iPhone‘ları, Watch’la birlikte geçtiğimiz yılın Eylül ayında tanıtmıştı. Boy atan yeni modeller, sahip oldukları özelliklerle pek çok Apple hayranı tarafından sevilmiş; kimileri tarafından da Samsung modellerine benzetilmişti. Yeni iPhone’ların ise, şu gibi özelliklerle geleceği şimdiden konuşuluyor. Kim bilir; belki LinX’insensörleri yeni modellerde görülebilir.