Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

Toplumumuzun en önemli sorunlarından biri, anne ve babaların hasta çocuklarıyla mücadele etmesi. Çok sayıda dar gelirlinin SMA’lı, otizmli, bedensel engelli evlatlarıyla yaşam mücadelesi verdiğini gazete-televizyonlardan izliyor ve üzülüyoruz. Çünkü, ailelerin hemen hemen hepsinin maddi destek beklentisi içinde olduğunu görüyoruz. 

Gençler, Topuklu Efe’yi iyi izleyin

***

Son yapılan araştırmalarda da her 36 çocuktan birinin otizmli olarak dünyaya geldiğini ve sayısının da her geçen gün arttığını duyuyoruz. Uzmanlar, otizmde erken teşhis ve eğitimin önemine dikkat çekiyor. Özellikle birebir eğitimde ailelere maddi külfet doğduğunu söylüyor. 

Haberin Devamı

***

Tüm bu sıkıntıları dikkate alan Aydın Büyükşehir Belediyesi de, hem farkındalık yaratıp hem de çare arayan otizmli bireylerin yanında olmak için kent genelinde altı otizm destek merkezini hizmete sunmuş durumda.   

***

Belediyenin bu başarılı çalışmalarını duyan ülke genelinde otizmli evladı bulunan birçok ailenin Aydın’a taşındığını görüyoruz. Çünkü merkezlerde her öğrencinin ihtiyacı olan eğitim, bireysel olarak uygulanıyor. Her birine dil, konuşma terapisi, spor, hareket eğitimi veriliyor. Gerektiğinde çocuklara masa tenisi ve yüzme gibi branşlarda da destek sağlanıyor. Çoğu zaman da çocuklara birebir eğitim veriliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi, verilen hizmetlerden de kesinlikle ücret talep etmiyor. 

***

Bu başarılı çalışmalarından dolayı Aydın Büyükşehir’in Topuklu Efe’si Özlem Çerçioğlu’nu kutluyorum. Belediyelerin rutin hizmetlerinin dışında neler yapılabileceğinin bir göstergesini tüm ülkeye duyurmasından dolayı da tebrik ediyorum. Özellikle ilk kez belediye başkanı seçilenlerin yılların tecrübesi Çerçioğlu’nu dikkatle izlemelerini ve yaptıkları hizmetleri örnek almalarını öneriyorum. Çünkü kendisinden çok şey öğrenebilirler…