Apple Apple'ın belirli iPhone'larda iOS 13'ü test ettiği bildirildi

Apple'ın belirli iPhone'larda iOS 13'ü test ettiği bildirildi

04.01.2019 - 17:12 | Son Güncellenme:

Apple’ın iOS 13'ü bazı iPhone'larda Ekim 2018’den beri test ettiği bildirildi. Peki Apple, iOS 13'ü ne zaman açıklayacak?

Appleın belirli iPhonelarda iOS 13ü test ettiği bildirildi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple’ın yeni nesil iOS sürümünü tanıtmasına aylar var. Ancak şirketin Ekim 2018’den bu yana birkaç iPhone’da bunu test ettiği bildirildi. Apple’ın internet sitesini düzenli olarak ziyaret eden iOS 13’lü Apple cihazlarının ziyaret geçmişleri aylar öncesine kadar gidiyor. iOS 13'ü test eden cihazların sayısında da son dönemde artış gözlemleniyor. İşletim sistemini Apple IP adreslerinden çalıştıran cihazlarla birkaç ay önce karşılaşıldı.

Appleın belirli iPhonelarda iOS 13ü test ettiği bildirildi

iPhone ve iPad’lerde şu anda kullanılan iOS 12 işletim sisteminin yerini alacak yeni yazılımla beraber dosya sistemi yenilenecek. Ayrıca Apple'ın sunduğu tüm özellikleri taşıması bekleniyor. Ancak bunu henüz son kullanıcılara sunmuyor. Apple'ın hata düzeltmeleri üzerinde çalışmasına izin vermek için ertelenen birçok iOS 12 özelliği de vardı.

Haberin Devamı

iOS 13'ün diğer detayları şu anda çok az, ancak söylentiler iPad sahiplerine yönelik yeni özelliklerle gelebileceği yönünde. Yaklaşan işletim sistemi yenilenen Dosyalar uygulaması, aynı uygulamanın birden çok penceresini açmak için uygulama sekmeleri, bölünmüş görünüm çoklu görev modu desteği ve daha fazlasıyla birlikte gelebilir. Apple, Mac OS'ta zaten Dark Mode'u tanıttı ve umarım iOS'un bir sonraki yinelemesine de ulaşır.

Şimdiye kadar bildiğimiz bu kadar! iOS 13’ü Mayıs ayı Apple’ın WWDC konferansıyla tanıtması bekleniyor.

Yazarlar