Apple Apple'ın sürücüsüz otomobili kameralara yakalandı

Apple'ın sürücüsüz otomobili kameralara yakalandı

20.10.2017 - 09:59 | Son Güncellenme:

Apple'ın geçtiğimiz aylarda doğruladığı sürücüsüz araç prototipi Silikon Vadisi'nde görüntülendi. Apple sürücüsüz araç testinde Lexus marka bir SUV araç kullanıyor.

Appleın sürücüsüz otomobili kameralara yakalandı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Otonom sürüş teknolojisi üzerine çalışan Apple, bir süredir ABD'de sürüş testleri gerçekleştiriyordu. Apple’ın Project Titan adını verdiği sürücüsüz otomobil projesi, geçtiğimiz gün MacCallister Higgins adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından görüntülendi.

Beyaz bir Lexus RX450h SUV modelinin tavan kısmında yer alan sistemde Higgins'in ifadesine göre ön ve arka kısımda Velodyn tarafından üretilen toplam 6 adet LIDAR sensörü yer alıyor.

Apple'ın otonom sistemi aracın tavan kısmına yerleştirmiş, bu nedenle tavan neredeyse tamamen kapanmış durumda. Sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerinde çalışan diğer markalar ise bu donanımları genellikle aracın bagajına yerleştiriyor

‘Otonom’ sistemlerle ilgilendiklerini anlatan Cook, “Ürün olarak ne yapacağımızı söylemiyoruz, ancak ana teknoloji olarak bu konuyu çok önemli görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sürücüsüz oto yarışmasına geç dahil olan Apple nisan ayında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde sürücüsüz araç testi yapabilmek için izin almış ve bünyesine çok sayıda otomotiv uzmanı katmıştı.