Teknoloji Apple'ın sürücüsüz otomobili yollara çıktı

Apple'ın sürücüsüz otomobili yollara çıktı

28.04.2017 - 11:17 | Son Güncellenme:

Apple, "Sürücüsüz araç teknolojisi" testlerinin Kaliforniya eyaletinde yapılması için geçtiğimiz günlerde izin almıştı. Şimdi ise firmanın sürücüsüz otomobiline ait ilk görüntüler yayınlandı.

Appleın sürücüsüz otomobili yollara çıktı

Kaliforniya Motorlu Araçlar İdaresinden (DMV) yapılan açıklamayla Apple'ın sürücüsüz araç teknolojisi geliştirmek için yaptığı başvurunun kabul edilmişti. Apple, böylece Kaliforniya eyaletindeki kamuya açık yollarda, sürücüsüz araçlarını yetkili mühendisler gözetiminde test edebilecekti. Şimdi ise Apple'ın sürücüsüz otomobili Lexus RX450h SUV'nin ilk görüntüleri yayınlandı. Ortaya çıkan görüntüler Apple'ın sürücüsüz araç teknolojisini test edeceği araçlardan birinin hazır hale geldiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Appleın sürücüsüz otomobili yollara çıktı

Silikon Vadisi civarında gezintiye başlayan araçta standart üçüncü parti sensörleri (Veldodyne Lidar Inc.) ve donanımı bulunuyor. Apple'ın "Project Titan" adı altında sürdürülen otonom araç projesinde nasıl bir yol izleyeceği net bilinmiyor.

Google, sürücüsüz otomobil çalışmalarını Waymo markası altında yürütüyor. Apple’ın sürücüsüz otomobil sektöründe Google’ın dışında Uber ve Ford gibi rakipler de bulunuyor.