Teknoloji Apple, Siri tabanlı hoparlörünü bakın nasıl test ediyor?

Apple, Siri tabanlı hoparlörünü bakın nasıl test ediyor?

10.05.2017 - 10:55 | Son Güncellenme:

Apple'ın Amazon Echo ve Google Home'a rakip olacak Siri hoparlörünü çalışanlarına aylardır evlerinde test ettirdiği iddia edildi.

Apple, Siri tabanlı hoparlörünü bakın nasıl test ediyor

Apple'ın Siri tabanlı yeni bir akıllı hoparlör hazırlığı içerisinde olduğunu ve bu yeni akıllı hoparlörün kısa bir süre sonra görücüye çıkarılabileceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Bloomberg'in haberine göre ise Apple çalışanları Siri özellikli akıllı hoparlörleri birkaç aydır evlerinde test ediyor.

Haberin Devamı

KGI analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın ilk yapay zeka destekli akıllı ev cihazı olacak hoparlörün 5-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan WWDC 2017 etkinliğinde tanıtılacağını iddia etmişti.

Apple’ın hoparlörünün, Echo’dan farklı olarak bir ekrana sahip olabileceği söyleniyor. Silindir şeklindeki akıllı hoparlör bir adet subwoofer ve 7 adet tweeter (tiz hoparlöre) sahip olacak. Beats teknolojilerinin kullanılacağı ifade edilen hoparlör, AirPlay desteği de sunacak. iOS cihazlarıyla uyumlu şekilde çalışacağı söylenen hoparlörün gücünü A8 veya A9 işlemcinden güç alması bekleniyor. Aynı zamanda cihazın 2 GB RAM’e sahip olacağı tahmin ediliyor.