Teknoloji Apple'ın Siri tabanlı akıllı hoparlörü kısa süre sonra tanıtılabilir

Apple'ın Siri tabanlı akıllı hoparlörü kısa süre sonra tanıtılabilir

02.05.2017 - 14:38 | Son Güncellenme:

Apple, Siri tabanlı yeni bir akıllı hoparlör hazırlıyor. Siri tabanlı yeni akıllı hoparlörün kısa bir süre sonra görücüye çıkacağı söyleniyor.

Appleın Siri tabanlı akıllı hoparlörü kısa süre sonra tanıtılabilir

Apple'ın 5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Gelişticiler Konferası'nda (WWDC) iOS 11 ve yeni macOS işletim sistemleri dışında Siri tabanlı yeni akıllı hoparlörünü de tanıtması bekleniyor.

Haberin Devamı

Amazon Echo’ya rakip olarak geliştirildiği söylenen akıllı hoparlör, KGI analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple’ın ilk yapay zeka destekli akıllı ev cihazı olacak. Akıllı hoparlör sayesinde kullanıcı herhangi cihaza ihtiyaç duymadan hoparlöre sesli olarak komut verebilecek. Cihaz da gerekli aramayı yaparak sonuçları yine sesli olarak kullanıcısına iletebilecek.

Silindir şeklindeki akıllı hoparlör bir adet subwoofer ve 7 adet tweeter (tiz hoparlöre) sahip olacak. Beats teknolojilerinin kullanılacağı ifade edilen hoparlör, AirPlay desteği de sunacak. iOS cihazlarıyla uyumlu şekilde çalışacağı söylenen hoparlörün gücünü A8 veya A9 işlemcisinden güç alması bekleniyor.

WWDC 2017 konferansında tanıtılması beklenen ürünün 200 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Hoparlörün en geç sonbahar aylarında satışa sunulacağı söyleniyor.