Teknoloji Apple Watch İlk iPhone’dan Daha Fazla İlgi Görüyor

Apple Watch İlk iPhone’dan Daha Fazla İlgi Görüyor

24.06.2015 - 10:10 | Son Güncellenme:

Çıkışı, ön siparişi hatta satışı ile gündemden bir türlü düşmeyen Apple Watch istatistiklere boynuz kulağı geçti dedirtiyor... Nisan ayında satışa çıkan Apple Watch, Morgan Stanley firmasının araştırmasına göre insanların ilgisini...

Apple Watch İlk iPhone’dan Daha Fazla İlgi Görüyor

Çıkışı, ön siparişi hatta satışı ile gündemden bir türlü düşmeyen Apple Watch istatistiklere boynuz kulağı geçti dedirtiyor... Nisan ayında satışa çıkan Apple Watch, Morgan Stanley firmasının araştırmasına göre insanların ilgisini çekmeye hala devam ediyor. Firmanın AlphaWise akıllı telefon takibine göre ürünün piyasa çıktıktan 5-6 hafta sonra 2007 ortasında çıkan ilk iPhone’dan %20 daha fazla ilgi uyandırdığı ortaya çıktı. İlk iPhone piyasaya çıktığında devrim yaratmış ve uzun süre konuşulmuştu. İlk başta orjinal iPhone’un altında kalan Apple Watch piyasadaki ilk haftasından sonra yükselişe geçti. Araştırmanın bir diğer sonucu ise ürüne olan talebin ilk iPhone göre daha yavaş azaldığı.

Haberin Devamı

Apple Watch İlk iPhone'dan Daha Fazla İlgi Görüyor[/caption] Şunu unutmamak gerekir ki ilk iPhone ve Apple Watch piyasaya sürüldüğünde sınırlı sayıdaydı. Apple Watch sadece Apple internet mağazasında ve Mart-Haziran arası ön satış ile çıktı. İlk iPhone çıktığında ise sadece ABD’nin diğer büyük dağıtımcılarına ulaşmadan önce sadece AT&T üzerinden satılıyordu. Morgan Stanley’nin notları Pacific Crest’in cihaza olan ilginin hayli az olduğu yönünde olan açıklamasından bir kaç gün sonra geldi. Google Trends’ten alınan bilgilere göre 2015 Haziran itibariyle insanların Google’da iPod’u Apple Watch’dan daha fazla aradığı gözüküyor. Android saatlerin 1 yıllık satış rakamını ön siparişe çıktığı gün geçen Apple Watch kullanıcılar ve teknoloji basını tarafından muhtemelen daha uzun süreler boyunca konuşulacak.