Teknoloji Apple Watch’tan Bir İyi, Bir Kötü Haber!

Apple Watch’tan Bir İyi, Bir Kötü Haber!

28.04.2015 - 09:24 | Son Güncellenme:

Apple‘ın akıllı saati Watch, 24 Nisan’da 9 farklı ülkede satışa çıktı. Saat hakkında ilk kullanıcı yorumları da ortaya çıkmaya başladı.

Apple Watch’tan Bir İyi, Bir Kötü Haber

Elimizdeki iki haberin biri iyi, diğeriyse kötü nitelikte. İyi haber şu: Yapılan bağımsız testler gösteriyor ki, Apple Watch’un ekranı gerçekten çok dayanıklı ve kolay kolay çizilmiyor. Safir ekranı, verilen bilgilere göre anahtarla, bıçakla ya da saatin gerçek hayatta karşılaşacağı herhangi bir keskin nesneyle çizmek pek mümkün değil. Bu arada, Apple Watch Sport için bu dediklerimiz, malesef geçerli değil.

Sport’un Ion-X cam kaplama ekranı, safire göre çok daha dayanıksız ve daha fazla dikkat gerektiriyor. Ancak bu versiyonun ekranının da, ortalama üstü bir çizilme dayanıklılığı sunduğu belirtiliyor; yalnızca çelik kasa Watch kadar değil.

Kötü haberimizde de konu, kullanıcıların baş belası olan çizik; ancak bu sefer can sıkan Sport sürümü değil; çelik kasa Watch. Gelen bilgi ve resimler, çelik kasa Watch’un çok kolay çizildiğini gösteriyor. Apple, bu kasanın çiziklere karşı ekstra performanslı olduğunu söylemişti; o nedenle bu, çelik kasa Watch sahiplerinin canının daha bir sıkılmasına sebep olmuş. Yanları ve arkası çelik olan eski nesil iPod kullanıcıları, bu çizilmeleri iPod’larındaki çizilmelere benzetiyorlar. Burada da Sport Edition’ın, çiziklere karşı daha iyi bir performans sergilediğini belirtmekte fayda var.

Apple Watch'ı yakından görmek ve yeni tanıtım videosunu izkemek için tıklayın.

Haber Link: http://www.silikonvadisi.tv/genel/apple-watchtan-bir-iyi-bir-kotu-haber-62958.html