Teknoloji Apple, yüz tanıma teknolojisi geliştiren RealFace'i satın aldı

Apple, yüz tanıma teknolojisi geliştiren RealFace'i satın aldı

20.02.2017 - 11:28 | Son Güncellenme:

Apple, İsrail merkezli ve yapay zeka tabanlı yüz tanıma teknolojisi geliştiren RealFace adlı firmayı satın aldı. Firmanın bu teknolojiye yeni iPhone modelinde yer vereceği söyleniyor.

Apple, yüz tanıma teknolojisi geliştiren RealFacei satın aldı

Apple'ın Tel Aviv merkezli RealFace adlı yüz algılama firmasını satın aldığı ortaya çıktı. Apple’ın yeni nesil iPhone modelinde Touch ID’den ziyade yüz tanıma teknolojisini ön plana çıkarması bekleniyor.

Haberin Devamı

2014'te kurulmuş ve yüz tanıma teknolojileri üzerinde çalışan RealFace, geliştirdiği yazılım sayesinde akıllı telefonlara yüzü tanıtarak saniyeler içerisinde giriş yapabilmeyi mümkün hale getiriyor. Firmanın YouTube’da yayınlanmış resmi videosu teknolojinin nasıl çalıştığını gösteriyor. Kendi yapay zekasına sahip olan yazılıma önce kullanıcı kendi yüzünü tanıtıyor ve yazılım bunu yeni bir kullanıcı olarak kaydediyor. Kullanıcı daha sonrasında sadece yüzünü tanıtarak cihaza erişebiliyor. Başka biri telefonu açamıyor. RealFace’in Pickeez adlı uygulaması ise, kullanıcının en iyi fotoğraflarını yapay zeka teknolojisiyle seçebiliyor. Kişileri ve mekanları da tanıyabilen uygulama, fotoğrafları belirli kriterlere göre listeleyebiliyor.

Apple'ın RealFace için birkaç milyon dolar harcadığı söyleniyor ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yazarlar