Gündem Araç Hasar Kaydı, Araç Plaka Ve Tramer Sorgulaması

Araç Hasar Kaydı, Araç Plaka Ve Tramer Sorgulaması

11.05.2015 - 10:58 | Son Güncellenme:

Araç, plaka, tramer ve hasar kaydı sorgulamalarınızı internet üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Araç sorgulama hakkında yapacağınız her türlü işlemi detaylı olarak yazımızda bulabilirsiniz.

Araç Hasar Kaydı, Araç Plaka Ve Tramer Sorgulaması

Cep telefonunuz aracılığı ile kısa mesaj yoluyla, ya da internet üzerinden yapılabilen araç hasar kaydı sorgulama işlemleri artık çok kolay!Bizler ise haberimizde, internet aracılığı ile yapılan araç hasar kaydı sorgulaması işlemlerini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Elektronik ortam aracılığı ile araç hasar kaydı sorgulaması işlemlerinizi aşağıda anlattığımız şekilde yapabilirsiniz. Bu şekilde aracınızın hasar kaydı durumunu öğrenebilirsiniz.

Buna göre, internet üzerinden araç hasar kaydı sorgulama işlemlerinizi yapmanız için gerekenler çok pratiktir ve şöyledir;

Başlangıç olarak, www.sbm.org.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonra açılan bu yeni sayfada yer alan;‘Plaka ve Sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama’‘Plaka veSigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama’‘Plaka ve Sürücü T.C Kimlik No ile Sorgulama’ şeklinde hazırlanmış olan bölümler arasından, hangisi hakkında işlem yapmak istiyorsanız o bölümü seçiniz.

Daha sonra, gerekli olan bilgilerinizi sisteme doldurunuz ve devamında ise yine bu sayfada yer alan ve,‘resimdeki karakterleri giriniz’ yazan bölüme de burada verilmiş olan güvenlik kodunu yazınız.

Son aşama olarak da, ‘ara’yazan bölüme tıklayınız.

Plaka Sorgulama

Aracınızın plaka bilgilerinin, geçmişte her hangi bir kazaya ya da ceza gerektirecek bir duruma karışıp karışmadığını, bazı bir takım yöntemleri kullanarak öğrenebilirsiniz. Aracınızın plaka sorgulaması işlemlerini, internet üzerinden şu şekilde yapabilmeniz mümkündür;

İlk olarak, www.Turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, burada açılan sayfanın üst tarafında yer alan ve ‘E-Hizmetler’ yazan bölüme tıklayınız.

Ardından, bu bölüm üzerinden ‘Emniyet Genel Müdürlüğü’ yazan bölümün alt kısmında bulunan ‘Araç Sorgulama’ yazan seçeneğe tıklayınız.

Haberin Devamı

Sonra da, e-devlet sayfasında yer alan; ‘e-Devlet Şifresi’‘Mobil İmza’ ve ‘Elektronik İmza’ seçenekleri arasından ‘e-devlet Şifresi’ yazan bölümü seçiniz.

Araç Sorgulama

Araç sorgulaması işlemleri genellikle ikinci el araç alım satımları esnasında yapılması tavsiye edilen/gereken bir işlemdir. Buna göre, araç sorgulaması işlemleri şu şekilde yapılabilmektedir;

Burada araç sorgulaması işleminizi yapmak için öncelikle, www.Turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, açılan sayfanın üst tarafında bulunan ve‘E-Hizmetler’ yazan başlığa geliniz.

Bir sonraki aşamada, ‘Emniyet Genel Müdürlüğü’şeklinde hazırlanmış olan bölümün alt kısmında bulunan bölümler arasından, ‘Araç Sorgulama’ yazan seçeneği işaretleyiniz.

Daha sonra, burada e-devlet programında bulunan; ‘e-Devlet Şifresi’‘Mobil İmza’‘Elektronik İmza’‘T.C Kimlik Kartı’seçenekleri içinden, ‘e-Devlet Şifresi’yazan seçeneğe geliniz.

Son olarak da, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemde kullanarak araç sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Tramer Sorgulama

Tramer sorgulaması işlemlerinizibirkaç farklı yöntem ile yapabilmeniz mümkündür. Buna göre, tramer sorgulaması işlemlerinizi, cep telefonu üzerinden kısa mesaj ile ya da internet üzerinden aşağıda anlattığımız gibi yapabilmeniz imkan dahilindedir.

Buna göre, internet üzerinden yapılabilentramer sorgulaması işlemleri şu şekilde yapılmaktadır;

Burada ilk olarak, adresine giriş yapınız.

Daha sonra, açılan sayfanın en sol tarafında, ‘Kullanıcı Kayıt’ yazan ve,‘Kullanıcı Bilgileri’‘Acente Bilgileri’ şeklinde iki ana başlık altında bulunduğu bir ekran göreceksiniz.

Hemen sonrasında, bu sayfada bulunan ve ‘Kullanıcı Bilgileri’ yazan başlığın altında; ‘kullanıcı tipi’ ve ‘e-mail’ şeklinde hazırlanan alanları doldurunuz.

Son olarak ise,‘Acente Bilgileri’yazan başlığın altında ise, ‘sigorta şirketi’‘acente no’ ve ‘ticaret sicil no’ şeklinde bulunan bölümleri doldurunuz.