Gündem Araç Hasar Kaydı Bilgisi, Araç ve Plaka Sorgulama

Araç Hasar Kaydı Bilgisi, Araç ve Plaka Sorgulama

22.03.2015 - 09:45 | Son Güncellenme:

Araç, plaka ve hasar kaydı sorgulamalarınızı internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Araç sorgulama hakkında yapacağınız her türlü işlemi detaylı olarak yazımızda bulabilirsiniz.

Araç Hasar Kaydı Bilgisi, Araç ve Plaka Sorgulama

Son yıllarda teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte internetin her alanda olduğu gibi kamu hizmetlerinde de en etkin şekilde kullanılıyor olması vatandaşların çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilmesine yardımcı oluyor. Günümüz modern Türkiye’sinde de araç işlemlerinde hem sıfır hem de ikinci el ticaretinde son derce yoğun olarak şekilde kullanılan araç sorgulama hizmeti bulunuyor. Dijital ortamdan son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı sunan araç sorgulama hizmetleri bulunuyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

HASAR KAYDI SORGULAMA

Günümüz modern teknolojisini en etkin şekilde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından online dünyanın sunduğu tüm avantajlardan en etkin şekilde yararlanılıyor. Vatandaşlar ikinci el araç alım-satım işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerinde araç sorgulama işlemleri sunuyor. Online araç sorgulama işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz dijital platform hizmeti son zamanlarda yoğun ilgi görüyor. 2008 yılında dijital ortamda hizmete başlayan ve dijital platform üzerinde yer almakta olan tüm online hizmetleri tek bir portal üzerinde bir araya toplayan e-Devlet sistemi üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama ekranından araç sorgulamasını yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde yer almakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama ekranında sorgulama işlemini pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeniz için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor. E-Devlet sistemine giriş yöntemleri arasında bulunan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabilir ve plaka sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Plaka sorgulama işleminizi yaparak artık aracın kime sahip olduğu, çalıntı olup olmadığı, borcu olup olmadığını, resmi rengini, tescil birimini, ruhsat durumunu ve daha pek çok farklı bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Genel olarak ikinci el araç alım-satım işlemlerinde kullanılmakta olan bu plaka sorgulama ile birlikte artık ikinci el araç alımlarınızı çok daha güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinde yüksek standartların yakalanabilmesi pek çok ülke için örnek teşkil ederken, dünya ülkeleri arasında gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kamu hizmetlerinde yer veren Türkiye öne çıkıyor. İkinci el araç alım-satım işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek olumsuz durumlara yönelik olarak modern çözümler sunuyor olması nedeni ile plaka sorgulama işlemi kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital ortamda gerçekleştirebileceğiniz plaka sorgulama işlemi ile birlikte artık satın alacağınız ikinci el arabanın plakasından bütün bilgilerini öğrenebiliyorsunuz. İkinci el araç alım-satım işlemlerinde ve kendi arabanızın da plakası üzerinde herhangi bir trafik cezası olup olmadığını da plaka sorgulama işlemi ile öğrenebiliyorsunuz.

Dijital ortamda yapacağınız araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile de alacağınız aracın hasarlı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Sanal platformdaki sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) internet sayfasından yapabildiğiniz araç hasar kaydı sorgulama sayesinde alacağınız aracın daha önce hasar alıp almadığı ve aldığı hasar var ise hasarın detaylarına ulaşabiliyorsunuz. SGBM internet sayfasında bulunan online işlemler menüsündeki ‘Kaza Tespit Tutanağı ve İtiraz Etme’ ekranından araç hasar kaydı sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulamayı plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası seçenekleri ile yapabilirsiniz.