Gündem Araç Hasar Kaydı, Plaka Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç Hasar Kaydı, Plaka Sorgulama Nasıl Yapılır?

16.10.2015 - 20:44 | Son Güncellenme:

Plakadan araç sorgulamanızı ve plakadan hasar kaydı sorgulama işlemlerini yapmak oldukça kolay. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Araç Hasar Kaydı, Plaka Sorgulama Nasıl Yapılır

Hergün binlerce kişi ikinci el araç alımı yapmaktadır. İkinci el araç alacak olan kişiler araçta herhangi bir kaza durumu var mı hasarı varmı diye merak etmektedirler. Özellikle de alacağı araç piyasada bulunan aynı araçlardan daha ucuz ise bu aracın kazalı araç olabileceği düşünülmektedir. Alacağınız aracın artık hasarlı olup olmadığını bir tıkla öğrenebilirsiniz. Bu işlem oldukça basit bir işlemdir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HASAR KAYDI SORGULAMA VE DETAYLAR!

TRAMER SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak bir sorgulama uygulaması internet üzerinden yapılmaktadır. Hasar kaydı sorgulama işlemi de internet üzernden yapılan sorgulamalardan bir tanesidir. Sizde ikinci el araç alacaksanız ve aracınızın hasar kaydının olup olmadığını merak ediyorsanız hasar kaydı sorgulama uygulamasını kullanmanızı tavsiye diyoruz. Böylelikle daha iyi bir karar vermil olursunuz. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız yazının devamında vermiş olduğumuz maddeleri takip ediniz.

o Hasar kaydı sorgulama işlemi için ilk olarak yapmanız gereken www.sbm.org.tr adresine giriş yapmak olacaktır.

Haberin Devamı

o Daha sonra açılacak olan sayfada size 3 seçenek sunulacaktır. Bnlar; , ‘Plaka ve Sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama’, Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama’, ‘Plaka ve Sürücü T.C Kimlik No ile Sorgulama’ seçenekleridir. Size uygun olanı seçeneği seçiniz.

o Sonraki adım olarak ise açılacak olan sayfadan ilgili alana gerekli olan bilgileri eksiksiz bir şekilde yazınız.

o Son işlem olarak güvenlik kodu alanına resmide bulanan harf ve rakamları giriniz ve ara seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde sorgulama işleminizi basit bir şekilde tamamlamış olacak ve hasar kaydının bulunup bulunmadığını öğrenmiş olacaksınız.

Araç Plaka Sorgulama

Araç plaka sorgulama işlemi ile alacak olduğunuz ikinci el aracınızın bir kazaya karışıp karışmadığını yani kazalı olup olmadığını ve trafiğe herhangi bir borcunun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Araç plaka sorgulama iki site üzerinden yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi E-Devlet sistemi diğeri ise internet vergi dairesidir. E-Devlet üzerinden işlem yapabilmek için öncelikle PTT şubesine gitmeniz ve E-Devlet şifresi almanız gerekecektir. Şifre 2 TL ücret karşlığında size kapalı bir zarf şeklinde verilecektir. Almış olduğnuz şifre ile tüm E-Devlet uygulamasında bulunan devlet kurumları ile ilgili sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra aşağıda vermiş olduğumuz bilgilier takip ediniz.

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinden araç plaka sorgulama;

Bu sorgulama işlemi için ilk olarak https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama adresine giriş yapınız. Açılan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız. Açılan sayfada da kimlik doğrulama işlemi için sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgiler doğru bir şekilde girdikten sonra son işlem olarak sisteme giriş yap adlı butona tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan plaka sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı Üzerinden Araç Plaka Sorgulama;

GİB üzerinden sorgulama işlemi için ilk olarak https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU bağlantı adresine tıklayınız. Daha açılan sayfada sizden aracınızın plakası istenecektir. Plakanızı doğru bir şekilde yazdıktan sonra özel plaka olup olmadığını yazınız. Daha sonra TC kimlik numaranız veya vergi numaranızı giriniz ve ardından son olarak tescil tarihini de girere k sorgulama butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan sorgulama işleminizin sonucunu öğrenebilirsiniz.