Gündem Araç hasar kaydı ve plaka sorgulama işlemi

Araç hasar kaydı ve plaka sorgulama işlemi

27.05.2016 - 08:59 | Son Güncellenme:

İnternetten herhangi bir aracın kime ait olduğu araç sorgulama ve plaka sorgulama ile öğrenilebiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti dolandırıcılıklara karşıda etkin bir önlem oluyor. Bu yüzden araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti 2.el araç alımında yoğunlukla kullanılıyor.

Araç hasar kaydı ve plaka sorgulama işlemi

Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte yaşamın her alanında son derece etkin bir şekilde kendisine yer bulan teknoloji karayollarında da aktif şekilde kendisine yer buluyor. Günümüz modern teknolojisi aktif şekilde kullanıldığı otomotiv teknolojisinde özellikle de yeni araç modelleri her geçen gün yoğun şekilde ilgi görüyor. Bu durum karayolları üzerinde yer alan trafiğin oldukça yoğunlaşmasına neden oluyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte artık Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet teknolojileri son derece aktif bir şekilde kullanılıyor. İnsanların trafikte bulunan araçları son derece pratik bir şekilde sorgulayabilmelerine yardımcı olan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetleri sunuyor. Son yıllarda Türkiye’de kamu kurumları tarafından internet teknolojileri son derece yoğun bir şekilde kullanılıyor. Vatandaşların kamu kurumları ile ilgili olan işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan dijital kamu hizmetleri kapsamında vatandaşlar, gerçekleştirecekleri işlemleri genel olarak kamu hizmetlerini kullanarak gerçekleştirmeyi tercih ediyor.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu kapsamda vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet üzerinde sunulan online araç sorgulama ve plaka sorgulama uygulamasına yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Vatandaşların özellikle 2.el araç alım-satım işlemleri esnasında sıklıkla karşı karşıya kalabildikleri dolandırıcılık gibi durumlara karşı önemli ve pratik bir güvenlik önlemi alabilmesi sağlanabiliyor. Çünkü artık 2.el araç alım-satım ticareti gerçekleştirecek vatandaşlar alacakları 2.el aracın tüm yasal bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet üzerinde yer alan araç sorgulama ve plaka sorgulama uygulaması ile öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi sayesinde vatandaşlar sorguladıkları araca ilişkin olarak tescil tarihi, tescil birimi, yasal rengi ve kimin üzerine kayıtlı olduğu gibi son derece önemli bilgilere ulaşabiliyor. Bu kapsamda Türkiye’de ticari işletmeler, işletmelerinin önüne park edilmiş ve sahibinin kim olduğu belli olmayan araçları da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün>Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetinden vatandaşlar e-Devlet portalı aracılığıyla yararlanabiliyor. İnternet üzerinde yer alan tüm dijital kamu hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti için kimlik doğrulaması ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. Bunun için ise mobil imza ile giriş, elektronik imza ile giriş ve e-Devlet şifresi ile giriş gibi güvenlik amaçlı olarak talep edilen yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Yazarlar