Gündem Araç Hasar Kaydı Ve Tramer Sorgulama, Online Araç Sorgulama İşlemleri

Araç Hasar Kaydı Ve Tramer Sorgulama, Online Araç Sorgulama İşlemleri

02.07.2015 - 14:20 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemleri ile plaka, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemleri hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Araç sorgulama işlemlerinin tüm detaylarına hazırlamış olduğumuz haberimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Araç Hasar Kaydı Ve Tramer Sorgulama, Online Araç Sorgulama İşlemleri

Günümüzde modern teknoloji yaşamın her alanında önemli avantajlar sağlıyor. Özellikle de yaşamı kolaylaştıran yenilikler ile dünyanın her yerinde en etkin şekilde kullanılan internet teknolojisi kamu hizmetlerinde de aktif olarak kullanılıyor. Günümüzde araç sahipleri içinde dijital teknolojinin sağladığı fırsatlardan yararlanabilme imkanı sunan yeni nesil internet hizmetleri bulunuyor. Özellikle araç sorgulama hizmetleri ile araç sahiplerinin araçları ile ilgili olarak en ayrıntılı ve güncel bilgilere internet kolaylığında erişim sağlayabilmesine imkan veriyor. Araç sahiplerinin veya araç alacak kişilerin alacakları araçların durumunu en güncel şekilde öğrenebilecekleri bu araç sorgulama hizmeti son derece yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinde yer alan e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilen bu sorgulama işlemi ile aracın çalıntı olup olmadığı, yasal rengi, tescil birimi ve tescil tarihi gibi son derece önemli bilgileri öğrenebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Günümüzde dijital platformdaki tüm kamu hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayarak sistemdeki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama hizmetini kullanabilmek mümkündür. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet sistemi üzerinde yer alan plaka sorgulama işlemini kullanabilmek için vatandaşların e-Devlet sisteminin turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ ekranından sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için vatandaşın öncelikle ‘e-Devlet şifresi’, mobil imza’, ‘elektronik imza’ ve ‘T.C. kimlik kartı’ seçeneklerden birini temin etmesi gerekiyor. Böylelikle sisteme giriş yaparak sorgulamak istedikleri aracın en güncel bilgilerini sadece plaka bilgisini girerek öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde araç sahiplerinin araçları ile ilgili olarak bilgi alabilecekleri bir ikinci hizmet daha bulunuyor. Her araca ilişkin olarak ayrıntılı hasar bilgisini öğrenebilme fırsatı sunan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) resmi internet sayfasından araç hasar kaydı sorgulama işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Özellikle aracın hasar kaydının olup olmadığı, olan araç hasar kaydının resmi tutanaklarda yer alan tüm ayrıntılarını öğrenebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Özelikle ikinci el araç piyasasında çok daha güvenli şekilde araç alım-satım ticaretlerinin yapılabilmesine olanak sağladığından online SGBM hizmeti son derece yoğun şekilde kullanılıyor.

SGBM resmi web sayfasında bulunan online işlemler menüsündeki ‘Kaza Tespit Tutanağı’ sayfasından kolay bir şekilde aracın güncel hasar bilgisini 3 farklı şekilde araç hasar kaydı sorgulama işlemi öğrenebiliyorsunuz. Tramer olarak da adlandırılan bu sorgulama işlemi için plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ve sürücü T.C. kimlik no ile sorgulama seçeneklerinden birisini kullanarak aracın hasar durumunun en güncel bilgilerini öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde kolaylıkla yapılabilen tramer sorgulama işlemi araç sahiplerinin günümüzde araç hasar kaydının öğrenilebilmesi açısından en çok kullanmakta olduğu online hizmetlerin başında kendisine yer buluyor. Böylelikle başta ikinci el araç piyasası olmak üzere pek çok alanda son derece güvenli ticaretlerin yapılabilmesi sağlanabiliyor.